Kavarić ispunio obećanje, Mugoša i Radunović nisu

Prošla su dva mjeseca, a porodice raseljenih iz Kampa 1 na Koniku, čiji su domovi izgorjeli u požaru, još su pod šatorima na Vrelima Ribničkim
4 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2012. 11:01h

Projekat Istinomjer je analizirao tri izjave crnogorskih političara, a ovog puta su se na tapetu našli funkcioneri Demokratske partije socijalista.

Obećanje je ispunio ministar ekonomije Vladimir Kavarić, dok to nisu uradili gradonačelnik Podgorice,Miomir Mugoša, i ministar zdravlja Miodrag Radunović.

Kavarić je krajem avgusta rekao da će kompanija “China Gezhouba Group“ do kraja septembra dostaviti ponudu za izgradnju drugog bloka Termoelektrane Pljevlja.

“China Gezhouba Group International Engineering Co. Ltd dostavila je Ministarstvu ekonomije ponudu za izgradnju drugog bloka TE Pljevlja, na osnovu Memoranduma o razumijevanju između vodeće kineske kompanije u oblasti termopotencijala i Vlade Crne Gore koji su, 29. avgusta ove godine, u Šangaju, potpisali ministar ekonomije Vladimir Kavarić i potpredsjednik China Gezhouba Group International Engineering Co. Ltd, Ši Li”, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije sinoć, tako da je Kavarićevo obećanje ispunjeno.

Za razliku od Kavarića, Mugoša i Radunović se nisu proslavili.

Tako je Mugoša rekao da "oni će u šatorima boraviti naredna dva mjeseca. Do trajnog rješavanja stambenog pitanja, biće obezbijeđen smještaj u kontejnerskim naseljima ili kamp kućicama".

Prošla su dva mjeseca, a porodice raseljenih iz Kampa 1 na Koniku, čiji su domovi izgorjeli u požaru, još su pod šatorima na Vrelima Ribničkim.

Mugošu je demantovala i Vlada koja je sredinom septembra rekla da će kontejnersko naselje biti postavljeno u naredna dva mjeseca.

“Montenegro transplant agencija, koja će se baviti pitanjima donacije i transplantacije organa, biće osnovana u septembru”, saopštio je Miodrag Radunović, sredinom avgusta.

Prošao je septembar, a osnivanje Montenegro transplant agencije je tek u toku, što znači da obećanje ministra zdravlja Miodraga Radunovića nije ispunjeno, zaključuje Istinomjer.

Projekat Istinomjer koji je pokrenuo Centar za demokratsku tranziciju prati, analizira i upoređuje izjave crnogorskih političara, kako bi se utvrdilo da li su dosljedni i da li ispunjavaju obećanja.

Galerija

Bonus video: