Mandić: Đukanović se boji da kaže gdje su milioni, pa traži neprijatelje

Mandić je kazao da će šef DPS-a morati da odgovori da li je u taj slučaj korupcije umiješan neko od njegovih rođaka, najbližih prijatelja ili DPS-a
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.09.2012. 20:12h

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić poručio je da će lidera DPS-a Mila Đukanovića na sjednici Anketnog odbora pitati ko je u procesu privatizacije “Telekoma” podmićen sa 7,35 miliona eura.

Mandić je na skupu DF u Polici kod Berana kazao da Đukanović od tih pitanja bježi tako što pronalazi neprijatelje po Crnoj Gori. Mandić je kazao da će šef DPS-a morati da odgovori da li je u taj slučaj korupcije umiješan neko od njegovih rođaka, najbližih prijatelja ili DPS-a.

„To su pitanja o kojima želimo da razgovaramo sa Đukanovićem. A ove druge priče prosto neka ih vjetar nosi. Na te priče nećemo odgovarati, neka se ta buka i galama čuje dok i on sam shvati da to nije dobar put ni za njega lično, a ponajmanje za Crnu Goru“, kazao je Mandić.

On je dodao da program DF-a predstavlja ugovor između Fronta i građana Crne Gore o tome šta treba uraditi nakon pobjede na izborima.

„Mi imamo čitav niz ideja, ali ne samo ideja nego znamo da u inostranstvu na određenim adresama možemo da obezbijedimo finansijsku podršku za te velike projekte kao što je autoput koji će otvoriti Berane i učiniti ga saobraćajnim čvorištem“, rekao je Mandić.

Radulović: Đukanoviću, sram te bilo

Aludirajući na Đukanovićeve tvrdnje da su u Frontu “okupljeni četnici” funkcioner DF Branko Radulović je kazao da je šef DPS-a vratio Crnu Goru u uslove iz doba kada su se borili četnici i partizani.

„Ova sala mi, nažalost, liči na 45. i Kusturičine filmove. Sram te bilo, Đukanoviću. Ovo je ta tvoja Crna Gora - jadna i nikakva. Kunem vam se da smo se okupili da napravimo i od ovog sela jedno kao što je italijansko, vojvođansko, a da ne pričam švajcarsko, englesko.

Mi nijesmo Evropa, mi ne ličimo na Evropu. Mi smo produkt jedne nazadne, retrogradne, pljačkaške i lopovske bande“, kazao je Radulović i dodao da program DF-a nije za reviziju države.

„Ali jeste za reviziju Đukanovića. Neka vrati pare. Prepao se i to ozbiljno, i zato priziva nekakve duhove prošlosti, počinje da kosti prevrće, počinje ružno da priča, a nema više truba ratnih po Crnoj Gori”, rekao je Radulović.

Na tribinama u beranskim MZ funkcioner DF-a Milan Knežević je poručio da je DF okrenut čovjeku koji za ovih dvadeset godina nije vidio ni D od demokratije.

Galerija

Bonus video: