Ministar Husović i brat grade bez dozvole

Na parceli u Štoju koja pripada Rafetu Husoviću, niče objekat velikih gabarita koji kako on tvrdi pripada njegovom bratu
85 pregleda 27 komentar(a)
Ažurirano: 27.09.2012. 13:48h

Na parceli u Štoju koja pripada ministru bez portfelja Rafetu Husoviću gradi se bez dozvole, objekat velikih gabarita koji, kako tvrdi predsjednik Bošnjače stranke, pripada njegovom bratu, Edinu Husoviću, koji živi i radi u Njemačkoj.

U ulcinjskoj Upravi za nekretnine postoji list nepokretnosti za plac koji se vodi na Husovića, ali ne i za objekat koji se nesmetano može upisati bez obzira što nema građevinsku dozvolu, sa naznakom da je riječ o nelegalnom objektu.

“On može da dođe i ucrta objekat. To nema veze sa dozvolom za gradnju”, saopšteno je “Vijestima” iz katastra.

Husović je prijavio Komisiji za sprečavanje konflikta interesa da u Ulcinju posjeduje plac površine 1.087 metara kvadratnih.

Mještani Štoja juče uglavnom nijesu bili voljni da komentarišu gradnju na Husovićevom placu.

“Znam samo da je dolazila inspekcija i valjda pečatila objekat, ali radnici su se nakon toga uvijek vraćali”, kazao je jedan mještanin koji je želio da ostane anoniman.

Na gradilištu juče nije bilo nikoga.

Husović je kazao sinoć “Vijestima” da se na njegovom placu trenutno ništa ne radi, te da se gradilo do 2008. godine.

“Radovi su prestali zbog toga što moj brat, koji je investitor, nije naišao na razumijevanje lokalnih vlasti i nije dobio potrebne dozvole da nastavi sa radovima. Kao i obično u Crnoj Gori, dosta se teško dolazi i do te vrste dozvola”, tvrdi Husović.

Iako je u imovinskim kartonima uredno prijavljivao plac u Ulcinju, Husović od kada je na funkciji nije prijavio promjene u imovini veće od 5.000 eura.

Upitan da li je prijavio promjenu imovine Komisiji za sprečavanje sukoba interesa s obzirom na to da se gradi na njegovom zemljištu, Husović je kazao da je o tome razmišljao, ali to nije učinio jer je investitor njegov brat Edin koji živi i radi u Njemačkoj.

“Plac jeste moj, a trebalo je da za tu parcelu koju sam dao bratu za gradnju dobijem određeni broj kvadrata građevine”, rekao je Husović.

“Plac jeste moj, a trebalo je da za tu parcelu koju sam dao bratu za gradnju dobijem određeni broj kvadrata građevine”

Sekretar za urbanizam Valjon Buzuku kazao je “Vijestima” da opština nije izdala bilo kakvu dozvolu za gradnju na ime Rafeta Husovića.

“Čak ne postoji ni bilo kakav zahtjev na to ime”, kazao je Buzuku.

On je rekao da objekat, bez obzira na koga se vodi, ne može imati dozvolu jer za taj dio grada ne postoji detaljni urbanistički plan.

Buzuku je rekao da kontrola i nadzor gradnje objekata, u ovom slučaju, nije u nadležnosti opštinskih, već državnih nadležnih inspekcija.

“Vijesti”, na juče popodne poslata pitanja kako je moguće da objekat od više stotina kvadrata bude izgrađen uprkos tome što nema dozvolu za gradnju, nijesu dobile odgovor nadležne inspekcije zaštite prostora: “Kraj je radnog vremena. Informacije možete dobiti sjutra”.

Galerija

Bonus video: