Pajović u Bundestagu: Bitno je da izbori budu transparentni

“Crna Gora bi tako dokazala da je dobar kandidat za članstvo u EU. To su teme o kojima smo Pajović i ja razgovarali"
14 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2012. 17:44h

Izvjestilac Bundestaga za Crnu Goru Ditmar Nitan podržao je Pozitivnu Crnu Goru, ocjenjujući kako očekuje da ta stranka dobije veliku podršku građana Crne Gore.

Niton je tokom sastanka sa predsjednikom Pozitivne Crne Gore Darkom Pajovićem ocjenio da je bitno da oktobarski izbori budu transparentni i slobodni.

“Crna Gora bi tako dokazala da je dobar kandidat za članstvo u EU. To su teme o kojima smo Pajović i ja razgovarali, i bilo mi je zadovoljstvo čuti da imamo isto mišljenje o brojnim pitanjima. Nadam se da će gospodin Pajović dobiti veliku podršku građana Crne Gore, i želim mu uspjeh na izborima. Nadam se da će predstojeći izbori pokazati da je Crna Gora na dobrom putu ka Evropskoj uniji”, kazao je Nitan, koji je poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) u Bundestagu.

On je ocjenio da su slobodni i fer izbori, bili potrebni pozitivni signali da Crna Gora na putu ka Evropskoj uniji poštuje vladavinu prava, manjinska prava, slobodne i transparentne izbore.

“Ukoliko bi predstojeći izbori zaista bili transparenti i slobodni, onda bismo mogli kazati da je demokratija na dobrom putu, i to bi bilo korisno s jedne strane za nas i za Evropsku uniju, jer bi to značilo da vrijedi davati podršku Crnoj Gori na njenom putu evrointegracija”.

Sa Majerom

Tokom posjete Berlinu Pajović se sastao i sa Štefanom Majerom, poslanikom CSU i spikerom vladajuće koalicije za pitanje unutrašnje bezbjednosti, koji je kazao kako očekuje da rezultat izbora bude korak naprijed na putu Crne Gore ka Evropskoj uniji.

Pajović je kazao da cijenimo pomoć Njemačke u procesu demokratizacije u Crnoj Gori, navodeći da mu je drago što Pozitivna Crna Gora ima prijatelje u Bundestagu, što je garant dobre saradnje između dvije zemlje “nakon demokratske promjene vlasti u Crnoj Gori”.

Galerija

Bonus video: