Đukanović neumoran: U Frontu četnici, u Pozitivnoj početnici

"Možda se i meni ne dopada podsjećanje na neke moje izjave iz rane političke mladosti , ali to su moje izjave od kojih ne mogu pobjeći“
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.09.2012. 20:24h

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović nazvao je predstavnike Demokratskog fronta četnicima, dok je predstavnike Pozitivne Crne Gore okarakterisao kao početnike.

On je na promociji koalicije “Evropska Crna Gora” u Herceg Novom ponovio da se iza DF kriju “velikosrpski ideolozi”, a da su stranku Darka Pajovića osnovali “medijski tajkuni”.

“Naša konkurencija se danas na političkoj sceni dominantno prepoznaje kroz jednu grupu koju bih kvalifikovao kao grupu četnika i drugu kao grupu početnika.“, kazao je Đukanović.

Rana politička mladost

Aludirajući na Andriju Mandića on je kazao da je inicijativu za okupljanje Fronta dao četnički vojvoda, koji je to uradio slijedeći bivšeg predsjednika Srbije i Crne Gore Vojislava Koštunice. Đukanović je ustvrdio da je Koštunica pomogao Mandiću da na čelo Demokratskog fronta dovede Miodraga Lekića, kojeg je nazvao “naistaknutijim ambasadorom velikosrpskog nacionalizma”.

“Tom ambasadoru je u prethodnim periodima uvijek nedostajalo odlučnosti i hrabrosti da preuzme odgovornost za izvjestan gubitak. Ovoga puta suočen sa nedostatkom alternativa se prihvatio i toga posla“, kazao je Đukanović, navodeći da Lekića pogađaju kvalifikacije da je velikosrpski ambasador.

"Možda se i meni ne dopada podsjećanje na neke moje izjave iz rane političke mladosti , ali to su moje izjave od kojih ne mogu pobjeći“.

"Opaki naum"

Pozitivnu Crnu Goru Đukanović je nazvao političkim projektom medijskog tajkuna iz Podgorice, koji ima neutoljivu i nerealnu političku ambiciju.

“To je grupa veselih početnika koji skakuću po pijacama i pričaju o tome da je Crnoj Gori potrebna pozitivna atmosfera koju oni promovišu jeftinom retorikom. Iza njih je čovjek koji je mimo zdravog rezona i realnog sagledavanja političke stvarnosti umislio da pošto poto treba da bude predsjednik Crne Gore“, kazao je Đukanović.

On je ponovio da Pozitivna i Demokratski front rade zajedno i da će nakon izbora udružiti glasove.

“Opaki naum im je da glasovima iz crnogorskog biračkog tijela koje bi eventualno osvojila Pozitivna Crna Gora pomognu četničke glasove koje će osvojiti DF, da još jednom, kao mnogo puta kroz istoriju- crnogorskom rukom udave Crnu Goru“, kazao je on.

On je Novljanima poručio da ne smiju dozvoliti da odgovornost za budućnost Crne Gore preuzme opozicija.

“To su demokratske dike koje već godinama vode Herceg Novi, a koje su skrivene ispod plašta nazvanog Demokratski front udruženi sa dijelom SNP prije izbora i drugim dijelom poslije izbora“, rekao je on.

Galerija

Bonus video: