Gošović: Podaci MANS-a o dvojnicima na biračkim spiskovima nijesu uvjerljiv dokaz

Gošović je kazao da u zaključenom biračkom spisku, u koji je i SNP imao uvid, nema duplo upisanih birača
59 komentar(a)
Neven Gošović, Foto: Boris Pejović
Neven Gošović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.09.2012. 15:00h

Potpredsjednik SNP-a Neven Gošović smatra da podaci Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) o broju dvojnika u Centralnom biračkom spisku ne mogu biti dovoljno uvjerljiv dokaz da se radi o neregularnosti biračkog spiska.

On je, međutim, istakao da postoji određeni broj, između 200 i 300 birača, gdje treba detaljno provjeriti podatke, "jer je tu nelogično da se toliki broj podataka za te osobe slaže".

"Ali, nema razloga da se u svakoj jedinici lokalne samouprave za svakog od tih birača ne provjere podaci i javnosti saopšti da li je u pitanju jedna ili više osoba i da li postoji bilo kakva neregularnost u vezi sa tim", kazao je Gošović.

Najmanje 14.267 birača ima dvojnike >>>

On je istakao da za to postoje tehničke mogućnosti i provjera na terenu, pojasnivši da i predsjednici opština imaju odgovornost za lokalni birački spisak i da podatke saopšte na jasan način biračima.

Gošović je kazao da u zaključenom biračkom spisku, u koji je i SNP imao uvid, nema duplo upisanih birača, niti nedostaju podaci koji se tiču unošenja podataka o ličnim kartama za osobe koje nemaju upisan jedinstven matični broj.

"Za pretpostaviti je da su to one osobe koje posjeduju stare plastificirane lične karte koje nijesu sadržale taj jedinstveni matični broj građana", kazao je Gošović.

Bonus video: