Vujanović: Ne gubim uticaj u DPS-u

Vujanović je pojasnio da se ne nalazi na izbornoj listi DPS-a, jer mu to Ustav ne dozvoljava
87 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 20.09.2012. 17:24h

Predsjednik države Filip Vujanović kazao je da ne gubi uticaj u Demokratskoj partiji socijalista (DPS), navodeći da u toj stranci niko nema svoje kadrove.

On je ocijenio da je DPS ozbiljno i promišljeno formirala izbornu listu.

Vujanović je dodao da za njega nije neočekivano što je treći na listi DPS-a, njen potrpedsjednik Svetozar Marović.

„Redosljed na listi je potpuno logičan. Marović je dugo u stranci i kreira njenu politiku, i odnos prema njemu je uvažavanje DPS prema onome što je uradio“, kazao je Vujanović u intervjuu televiziji Atlas.

„Redosljed na listi je potpuno logičan. Marović je dugo u stranci i kreira njenu politiku, i odnos prema njemu je uvažavanje DPS prema onome što je uradio“, kazao je Vujanović

On je pojasnio da se ne nalazi na izbornoj listi DPS-a, jer mu to Ustav ne dozvoljava.

„Ustav izričito propisuje da predsjednik ne može imati nijednu drugu javnu dužnost, što predstavlja jasnu zabranu nalaženja na poslaničkoj listi ili bilo kog drugog javnog djelovanja“, precizirao je Vujanović.

On smatra da nema ničeg spornog u raspodjeli stanova koje je odredila Vladina komisija za stambena pitanja.

Vujanović je ocijenio da Crna Gora nije utočište kriminalaca i da nije dobro što se takve teze često plasiraju u javnosti.

Upitan da li je tražio obavještajne podatke o Naseru Keljmendiju, Vujanović je rekao da je razgovarao sa direktorom policije od kojeg je dobio uvjeravanja da će, kada dobije potjernicu, Keljmendi biti uhapšen ukoliko se bude nalazio u Crnoj Gori.

„Ne vidim da je bilo čime pokazano, da će bilo ko imati drugačiji tretman od toga“, rekao je Vujanović.

On je rekao da sa predsjednikom Srbije ima korektan odnos i da je Tomislav Nikolić shvatio realnost odnosa dvije države.

Galerija

Bonus video: