MINUT DO 12

DUA napustila pregovore o zajedničkom nastupu

Predstavnici svih albanskih stranaka do kasno sinoć su u ulcinjskom hotelu „Otrant“ pokušavali da se dogovore o zajedničkom nastupu
0 komentar(a)
Genci Nimanbegu, Vasilj Siništaj, Mehmed Zenka, Mehmed Bardhi, Foto: Luka Zeković
Genci Nimanbegu, Vasilj Siništaj, Mehmed Zenka, Mehmed Bardhi, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.09.2012. 08:04h

Predsjednik Demokratske unije Albanaca (DUA) Mehmet Zenka napustio je sinoć pregovore o formiranju zajedničke albanske liste za parlamentarne izbore.

Prema saznanjima „Vijesti“ Zenka je odustao od daljih pregovora zbog odbijanja ostalih stranačkih prvaka da lider DUA bude prvi na zajedničkoj listi.

Predstavnici svih albanskih stranaka do kasno sinoć su u ulcinjskom hotelu „Otrant“ pokušavali da se dogovore o zajedničkom nastupu, ali konkretan sporazum nijesu postigli.

Do tog sastanka je došlo praktično u posljednjem momentu s obzirom na to da večeras u ponoć ističe rok za predaju lista.

Učesnici su se složili da prije isteka roka za predaju lista treba tražiti model za zajednički nastup, a danas će pokušati da se dogovore o redoslijedu na listi.

Načelno je, kakao je Vijestima” kazao jedan od učesnika razgovora, dogovoreno da se u koalicionom sporazumu precizira da sve partije moraju imati jedinstven stav u eventualnim pregovorima o ulasku u Vladu nakon izbora.

Prema tvrdnjama učesnika sastanka, taj predlog bio je jedan od razloga zbog kojih je Zenka odustao od daljih pregovora.

Preporučujemo za Vas