DF: Svima je poznato da je Đukanović godinama sprovodio Miloševićevu politiku

Đukanović je sinoć rekao da DPS nema političku konkurenciju na parlamentarnim izborima
0 komentar(a)
DPS, Foto: Boris Pejović
DPS, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.09.2012. 15:51h

Demokratski front (DF) optužio je predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića da se služi neprimjerenim kvalifikacijama na račun čelnika Fronta, ocjenjujući da je u Crnoj Gori na djelu grubi i primitivni državno-partijski nacionalizam.

Đukanović je sinoć rekao da DPS nema političku konkurenciju na parlamentarnim izborima, da će im glavni protivnik biti teška socio-ekonomska situacija, navodeći da DF okuplja “velikosrpske nacionaliste”.

“Đukanović je iskusan političar, nije naodmet dati i unaprijed objašnjenje za tešku situaciju u kojoj će se naći DPS-SDP koalicija ako građani Crne Gore odluče da izađu u većem broju na ove izbore”, kazala je član Savjeta Jelisava Kalezić u reagovanju dostavljenom agenciji MINA.

“Jer, u Crnoj Gori je na djelu grubi i primitivni državno – partijski nacionalizam. Van DPS-SDP se nikako ne može voljeti Crna Gora”

Prema njenim riječima, iz poruke Đukanovića se vidi da su socijalne i ekonomske prilike u Crnoj Gori izuzetno teške. “Tu je Đukanović iskren i to je nemoguće sakrit”.

“Ali, mi obični građani razmišljamo, možda i u periodu između izbornih kampanja. Zašto su prilike u Crnoj Gori tako teške? Imaju li ikakve veze sa ovom dugogodišnjom dramatičnom društvenom i ekonomskom situacijom DPS i njegov već decenijski koalicioni partner SDP?”, kazala je Kalezić.

Ona je upitala imaju li sa tom situacijom veze brojne pogrešne privatizacije, nestajanje čitavih privrednih grana zbog lošeg rukovođenja, korupcija, nepotizam, bahato raspolaganje državnim budžetom?

Zna se ko je kriv za trenutno stanje

Prema njenim riječima, mnogi građani, a među njima i članovi DPS-a, znaju da je za ovakvo stanje odgovoran “vladajući koalicioni dvojac”.

“Svakako da postoji realna mogućnost da zbog toga ne podrže partije koje su ih dovele na rub ekonomskog, pa i biološkog opstanka. A mnoge od nas pretvorile u građane drugog reda”, poručila je Kalezić.

Ona je upozorila da, osim što se služi kvalifikacijama na račun čelnika DF i Pozitivne Crne Gore, koje su neprimjerene u kulturnom dijalogu političkih protivnika, Đukanović ide i preko toga.

Ona je ocijenila da se u euforičnom ispoljavanju nacionalnih osjećanja crnogorska vlast ne bi trebalo da se oglašava

“Tako je diplomatska profesija i karijera Miodraga Lekića, započeta u vrijeme SFRJ i nastavljena kasnije u državi – državama koje su nastale, označena kao “ambasador velikosrpskog nacionalizma. To što je Đukanović bio u prilici, bez prigovora savjesti, da godinama direktno podržava i sprovodi politiku Slobodana Miloševića, nebitno je, iako svima poznato”, rekla je Kalezić.

Ona je ocijenila da se u euforičnom ispoljavanju nacionalnih osjećanja crnogorska vlast ne bi trebalo da se oglašava.

“Jer, u Crnoj Gori je na djelu grubi i primitivni državno – partijski nacionalizam. Van DPS-SDP se nikako ne može voljeti Crna Gora”, rekla je Kalezić.

Bonus video: