Demokratski front: Vašington više ne podržava Lukšića

Koča Pavlović tvrdi da su SAD, kao i Njemačka, izgubile povjerenje u premijera Lukšića
96 pregleda 22 komentar(a)
Igor Lukšić, Milica Pejanović-Đurišić, Foto: Savo Prelević
Igor Lukšić, Milica Pejanović-Đurišić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.09.2012. 14:39h

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Koča Pavlović ocijenio je da posjeta ministra odbrane Milice Pejanović-Đurišić Sjedinjenim Državama predstavlja njen napor u traženju američke podrške za sebe u trenutku kada traje borba unutar DPS-a oko toga ko će biti nosilac izborne liste i kandidat za eventualnog budućeg premijera.

On je ocijenio da prijem na koji je Pejanović-Đurišić naišla u Vašingtonu potvrđuje da su SAD, baš kao i Njemačka, izgubili povjerenje u njihovog dosadašnjeg favorita Igora Lukšića.

“I da najznačajnije svjetske adrese sada traže sagovornika unutar DPS-a, koji nije ogrezao u kriminal i korupciju, i koji će prihvatiti mirnu tranziciju vlasti. Puna saglasnost međunarodne zajednice oko toga da naše završno napredovanje unutar oba integrativna procesa zahtijeva prethodni obračun sa korupcijom i kriminalom, predstavlja konkretnu podršku hitnim reformama u oblasti vladavine prava u Crnoj Gori”, uvjeren je Pavlović.

On smatra i da je ohrabrujuća zainteresovanost međunarodne zajednice da “tokom predizbornog perioda drži otvorenim dijalog sa onim strukturama u Crnoj Gori koje nijesu korumpirane i nijesu povezane sa organizovanim kriminalom”.

“DF će tokom predizbornog perioda upoznati međunarodnu zajednicu sa time kakvi će biti ključni pravci politike naše Vlade, ukoliko na oktobarskim izborima građani nama daju mandat da vodimo Crnu Goru u narednom periodu”, zaključio je Pavlović.

Bonus video: