Milić na divlje izgradio 3. sprat

U katastarskoj evidenciji se navodi i da su Milići nelegalno izgradili i porodičnu zgradu
198 pregleda 56 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.09.2012. 14:21h

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić nema građevinsku dozvolu za treći sprat luksuzne kuće sa apartmanima u Vojvođanskoj ulici u centru Budve, nedaleko od poslovno-stambenog centra "TQ plaža".

To je „Vijestima" potvrdila načelnica budvanskog Sekretarijata za prostorno planiranje i održivi razvoj Danijela Marotić navodeći da taj sekretarijat ne „raspolaže podatkom da je za objekat spratnosti P+3, koji se nalazi na katastarskoj parceli 2189 KO Budva, izdata građevinska dozvola".

Šta je Milić govorio

Taj podatak „Vijesti" su dobile nakon što su na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama tražile odgovor da li je Milić dobio građevinske dozvole za izgradnju višespratnice u centru grada.

Milić je ranije „Vijestima" kazao da nema građevinsku dozvolu samo za treći sprat koji u Upravi za nekretnine nije upisan zbog spora između njega i budvanske opštine o iznosu komunalija koje treba da plati.

Dokument iz Sekretarijata za prostorno planiranje

Opština je prema prvom rješenju od njega tražila da plati 50 hiljada eura, ali je nakon žalbe taj iznos smanjen na 40 hiljada.

"Ja sam im nakon toga dostavio uplatnice komunalija, koje oni nemaju kod sebe, a koje je moj pokojni otac uplaćivao i ta razlika je 21.741 euro. Oni taj sprat nijesu upisali samo zato što nijesam izmirio razliku u komunalijama", kazao je tada Milić.

Iako je Milić tada rekao da u Opštini postoji obimna dokumentacija oko sporne etaže, u Sekretarijatu tvrde da Opština nikada nije izdala dozvolu za treći sprat.

Trospratnica, u kojoj Milići godinama izdaju apartmane gostima, na četvrtoj, posljed njoj etaži ima veliku terasu sa baštom.

Trospratnica, u kojoj Milići godinama izdaju apartmane gostima, na četvrtoj, posljed njoj etaži ima veliku terasu sa baštom

Po osnovu građevinske dozvole za dogradnju drugog sprata, koju je prije dvije decenije dobio njegov otac, Milić je izgradio još jedan sprat. Zbog sporne dogradnje kod Milića je u nekoliko navrata dolazila opštinska građevinska inspekcija nekoliko puta, ali nije bilo intervencije.

Otac mu radio po zakonu

„Rješenjem Opštinskog odjeljenja za urbanizam, građevinarstvo, komunalno-stambene poslove i katastar od 10. juna 1992, izdata je građevinska dozovola za dogradnju sprata na postojećoj stambenoj zgradi, spratnosti P+l, investitoru Voju Miliću iz Budve", navodi se u pisanom odgovoru opštinskog sekretarijata koji je potpisala Marotić.

Prema podacima Uprave za nekretnine, na parceli 2189 KO Budva, kao vlasnici trospratnice, osim lidera SNP-a, navode se i njegov brat Saša Milić kao i Slavko Trpković. Milići su vlasnici parcele od 544 kvadrata, na kojoj je izgrađena jednospratnica i tri prizemne zgrade, ukupne površine 561 kvadrat.

U katastarskoj evidenciji se navodi i da su Milići nelegalno izgradili i porodičnu zgradu, gdje je prekoračena građevinska dozvola u osnovi objekta, dok su dvije pomoćne zgrade od 32 i 18 kvadrata izgrađene bez ijednog papira.

U katastarskoj evidenciji se navodi i da su Milići nelegalno izgradili i porodičnu zgradu, gdje je prekoračena građevinska dozvola u osnovi objekta

„Vijesti" su ranije objavile da je Milićeva cjelokupna imovina u Budvi založena kao hipoteka „Atlasmont banci" u julu 2008. na ime kredita od 300 hiljada eura. Banka je toga dana i upisala pravo zaloga na imovinu sa zabranom otuđenja bez saglasnosti hipotekamog povjerioca. Milić je kredit u banci Duška Kneževića dobio tri mjeseca uoči donošenja DUP Budva-Centar kojim je dozvoljena spratnost 5+1.

Nakon usvajanja tog urbanističkog plana, Milići imaju pravo da pored trećeg dozidaju još najmanje dva sprata. Kako ne postoji građevinska dozvola za treći sprat, nemoguće je izvršiti naplatu komunalija, što je jedan od preduslova da bi neka zgrada mogla biti evindentirana u katastru.

Dok se u evidenciji katastra navodi da su Milići sa "Atlasmont bankom" dvije godine kasnije zaključili ugovor na još 181.772 eura, lider SNP-a je pojasnio da se radi o dijelu prvog kredita čije je otplaćivanje preuzeo njegov brat.

Bonus video: