Medojević u Pljevljima: EU piše spiskove za hapšenja

"Mi smo rekli ako nas ogradite žicom, ovdje će da bude vladavina organizovanog kriminala, koji će plaćati sudije, tužioce, partije, medije"
59 pregleda 24 komentar(a)
Nebojša Medojević, Demkratski front, Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Nebojša Medojević, Demkratski front, Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 07.09.2012. 10:09h

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević rekao je sinoć da će Crna Gora otvaranjem pregovora sa EU sigurno postati pravna država i da EU sprema spiskove ko treba da se hapsi u Crnoj Gori, nakon što se otvore pregovori o poglavljima 23 i 24.

"Čast mi je da znam da među opozicijom nema imena koja će biti na tom spisku“, rekao je Medojević na predstavljanju programa DF u Pljevljima. Zbog obaveza u Podgorici skupu nije prisustvovao predsjednik Fronta Miodrag Lekić. Medojević je kazao da su on i Mandić, direktno bili konsultovani „u mjestu gdje se odlučuje“ o načinu na koji treba nastaviti evropske integracije:

"Mi smo rekli ako nas ogradite žicom, ovdje će da bude vladavina organizovanog kriminala, koji će plaćati sudije, tužioce, partije, medije".

Predsjednik Nove Andrija Mandić kazao je da do sada nije promijenjena vlast, zato što nikada nije postojala dovoljno uporna opozicija, ali da se sada to mijenja.

Moguć bojkot izbora

DF će u narednih nekoliko dana prezentovati međunarodnim institucijama i domaćoj javnosti kriterijume koje treba zadovoljiti da bi izašli na izbore i priznali njihov rezultat, kazao je funkcioner PzP-a Branko Radulović na konferenciji za novinare.

“Kriterijume sa decidnim stavovima u vezi svega daćemo i nazovi institucijama Crne Gore“, kazao je Radulović.

Bonus video: