PzP i SNP tužile RTCG, negiraju da su dužni 160.000 za marketing

Šef finansija PzP-s Dejan Vujisić pojasnio je da je ta partija Javnom servisu uplatila 235.000
0 komentar(a)
RTCG, Foto: Boris Pejović
RTCG, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.09.2012. 15:31h

Dugovanja PzP-a i SNP-a prema RTCG-u za reklamiranje uoči prošlih izbora su pod sudskim sporom, dok su dugovi Nove u stvari dugovi za predizborni marketing koalicije Bolja Crna Gora na lokalnim izborima 2010, saopšteno je “Vijestima” iz stranaka koje se nalazi na listi dužnika RTCG.

Član Savjeta RTCG Veselin Vujadinović prozvao je ranije PzP da državnoj televiziji duguje više od 64.000 eura, SNP 73.000, a Nova više od 23.000 eura.

Šef finansija PzP-s Dejan Vujisić pojasnio je “Vijestima” da je ta partija, od ukupnog iznosa (približno 300.000 eura) opredijeljenog za reklamiranje na RTCG-u, Javnom servisu uplatila 235.000.

“Preostali iznos od 64.000 je postao predmet sudskog spora. U toku 2010. sud je donio odbijajuću presudu u korist PzP-a na cjelokupan iznos. RTCG je pokrenula novu tužbu na taj iznos krajem 2010. godine i postupak je u toku”, pojasnio je Vujisić.On je rekao da je sudskom postupku prethodio odnos RTCG-a prema PzP-u, u kojem “ta medijska kuća nije odobrila dovoljnu besplatnu minutažu za reklamiranje PzP-a, kao drugih partija.

Konkretnije o dugovanjima SNP-a nije želio da govori direktor partije Vladimir Vujović, koji je “Vijestima” rekao da će konačnu riječ o dugovanjima prema RTCG-u donijeti sud.

“Koliko smo dužni odrediće sud. Mi smo zbog neslaganja oko dugova pokrenuli sudski spor. U SNP-u vjerujemo da ne dugujemo toliko i ne znam odakle ta cifra, jer to nisu spominjali ni oni, osim ako nisu u nekoj nezvaničnoj izjavi. Spor je u toku i SNP će obavezivati odluka suda”, rekao je Vujović. On je kazao da spor potiče iz vremena kad je direktor RTCG-a bio Radovan Miljanić.

Kad je riječ o Novoj, predsjednik njenog Izvršnog odbora Milutin Đukanović rekao je da je sva ranija dugovanja RTCG naplatila

Kad je riječ o Novoj, predsjednik njenog Izvršnog odbora Milutin Đukanović rekao je da je sva ranija dugovanja RTCG naplatila nakon što je izvršila blokadu njihovog računa. Istakao je i da je dug koji se pominje od 23.000 zapravo dug koalicije Bolja Crna Gora sa lokalnih izbora 2010.

“Imali smo dogovor kako da se te obaveze raspodijele između tri parlamentarne stranke. Međutim, sad neko neće da potpiše taj protokol i da svako preuzme svoju obavezu. PzP je bio spreman, ali sa SNP-om nismo mogli nikako da uspostavimo komunikaciju da potpišemo protokol da svako plaća svoje”, zaključio je Đukanović.

Funkcioner Pozitivne Dritan Abazović ocijenio je juče da je zahtjev RTCG da dobiju oko 300 hiljada eura od Vlade kako bi reklamirali političke partije za vrijeme kampanje pritisak na izvšnu vlast , bez obzira na činjenicu da se RTCG nalazi u teškoj situaciji, dok je potpredsjednik SNP-a Vasilije Lalošević rekao da RTCG mora obezbijediti ravnopravno i besplatno predstavljanje podnosilaca svih izbornih lista, u istom terminu i u jednakom trajanju.

Bonus video: