Vukčević: Lideri Fronta nijesu preboljeli referendum

"Opozicija u kontinuitetu radi protiv svoje države a sada DF pokušava da bude na čelu tog pokreta”, smatra Vukčević
95 pregleda 50 komentar(a)
Zoran Vukčević, Foto: Boris Pejović
Zoran Vukčević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.09.2012. 14:24h

Demokratski front (DF) ne može da se pomiri sa činjenicom da je Crna Gora samostalna država, i njegovi lideri još nijesu preboljeli rezultate referenduma, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Zoran Vukčević.

Komentarišući Izborni program Fronta u kome se navodi, da treba inicirati promjenu Ustava kojom bi pored aktuelne državne, postojala i narodna zastava ,crveno-plavetno-bijele boje, Vukčević je naveo da predstavnici tog saveza stalno insinstiraju da se treba okanuti priče o crnogorskom nacionalnom identitetu, o crnogorskoj kulturi, jeziku.

Front bi skratio himnu i srpski dodao kao službeni jezik

"Ali stalno naglašavaju na dvojnim simbolim, prije svega, na srpskom jeziku i zastavi. Njihova (Frontova) želja jeste da se u Ustavu uvede i druga državna zastava i nije čudo što je to njihov Izborni program", rekao je Vukčević agenciji Mina.

On smatra da Front takvim ponašanjem želi da napravi uslove da se za 10 ili 20 godina opet neko pita – "pa dobro, pošto smo u svemu isti, šta će nam dvije srpske države, jedna pored druge, dovoljna je jedna".

Vukčević je ocijenio da DF želi da stvori mogućnost da se pokuša likvidacija Crne Gore kao samostalne države, kao što se, kako je kazao, dogodilo 1918. godine, kada je odlukama nelegalne Podgoričke skupštine pripojena tadašnjoj Srbiji.

Lideri Fronta, tvrdi on, još nijesu preboljeli rezultate referenduma.

"Zato proces državno-pravnog statusa Crne Gore nije još završen. Opozicija u kontinuitetu radi protiv svoje države a sada DF pokušava da bude na čelu tog pokreta”, rekao je Vukčević.

On je kazao da je DPS usmjerena ka sistemskom načinu rješavanja problema.

To, kako je dodao, znači da DPS gradi sistem koji će omogućiti svim građanima da ostvare svoje životne ciljeve.

"Zato je i naš put ka evro-antlanskim integracijama prioritet. Borimo se da Crna Gora usvoji sve međunarodne stadnarde kojima će se lakše obezbijediti osvarenja osnovnog cilja-unapredjenje životog standarda svih gradjana”, kazao je Vukčević.

Prema njegovim riječima, DPS je sa svojim koalicionim partnerima okrenuta interesima svoje države i interesima svih građana.

"Zato su ocjene DF-a, da vladajući režim promoviše sebe kao jedinog zaštitnika države, paušalne i usmjerene u svrhu dnevnopolitičkih manipulacija”, zaključio je Vukčević.

Bonus video: