Slavko Perović: Andrija Popović kucao za Udbu

Perović je rekao kako se Đukanović vraća jer mu je dosadno kao predsjedniku DPS-a
552 pregleda 111 komentar(a)
Slavko Perović, Foto: Arhiva Vijesti
Slavko Perović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.08.2012. 07:03h

Nekadašnji lider Liberalnog saveza Slavko Perović kazao je da je nakon odluke Liberalne partije da na izborima nastupi u koaliciji sa DPS-om, jasno za koga je predsjednik LP Andrija Popović “kucao i otkucavao”.

On je novinaru Marku Milačiću, koji je Perovićevu izjavu objavio na svom Fejsbuk profilu i čiju je autentičnost potvrdio “Vijestima”, rekao da se Popović “ne miče sa naslovnica kao lider, faktički nepostojeće, stranke otkad je Udba osnovala LP”.

“Sjećam se da nije bilo nikakve šanse da se Popović pojavi, u onim vremenima rata i katastrofe, i da progovori, na primjer, o stanju u crnogorskom sportu, sve je bilo uzalud”, rekao je Perović, navodeći kako Popovića lider DPS-a Milo Đukanović uzima “da bi njegova lažna koalicija sa SDP-om bila proširena sa još jednim lažnim imenom”.

Tako će, ocijenio je on, Đukanović “konačno imati u nazivu 'koalicije' i riječ liberal”, dok će Popović, uvjeren je Perović, biti najvjerovatnije ministar sporta.

Ističući kako su i naredni izbori farsa, Perović je rekao kako se Đukanović vraća jer mu je dosadno kao predsjedniku DPS-a.

“Đukanović se vraća sa svojim mafijaškim crnim pionom (Ranko) Krivokapićem, a sada pridaje i Andriju Popovića iz takozvane LP"

“Vraća se sa svojim mafijaškim crnim pionom (Ranko) Krivokapićem, a sada pridaje i Andriju Popovića iz takozvane LP, koja je udbaški proizvod nastao da prikrije najsramotniju od svih balkanskih izdaja, onu izdaju LS, nazvanu kotorsko Trsteno...”, rekao je Perović i dodao da iza te afere stoje Miodrag Živković i Nikola Samardžić.

LP: Slavko za sve u pravu

Popović je sinoć “Vijestima” kazao da neće detaljno komentarati Perovićevu izjavu, zbog svih zasluga bivšeg lidera LSCG.

“Sve što kaže, on je u pravu. Nemjerljive su njegove zasluge za sam projekat demokratizacije Crne Gore i ko zna na kom putu bi Crna Gora bila tada,da nije bilo njega i LSCG koji su trasirali njen put. Vjerovatno na istočnom”, rekao je Popović.

Govoreći o tome da u vrijeme rata nije bilo šanse da progovori o stanju u crnogorskom sportu, Popović je podsjetio da je igrao u Španiji u periodu od '92. do '96.

“A prije toga sam bio u Zagrebu. Dakle, bio sam jednu godinu faktički u Crnoj Gori i onda sam se uključio”, istakao je Popović.

Bonus video: