OPTUŽIO HUSOVIĆA

Vesković: Umjesto vjerskih predizborni iftari

On je Husovića optužio i da „harči budžetske pare namijenjene za elementarne nepogode, a sve u dogovoru sa šefom režima“
64 pregleda 8 komentar(a)
rifat veskovic, Foto: Arhiva Vijesti
rifat veskovic, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.08.2012. 09:14h

Funkcioner PzP-a Rifat Vesković pozvao je inspekciju i tužilaštvo da obave kontrolu trošenja budžeta Ministarstva za manjine, ministra bez portfelja Rafeta Husovića i Fonda za manjine.

On je Husovića optužio i da „harči budžetske pare namijenjene za elementarne nepogode, a sve u dogovoru sa šefom režima“ (Milom Đukanovićem), navodeći da su “neki novi vjernici vjeru podredili politici i ličnoj dobiti”.

„Šef ga je sa tih par stotina hiljada eura častio za politički poltronizam i dilovanje, baš kao što je Dinošinu (Ferhata) DUA častio budžetskim sredstvima Ministarstva za manjine. Nedostajuća sredstva svojim omiljenim manjinskim partijama, koje će preko prevare svojih naroda dobiti omiljeni opozicionari, režim upotpunjuje preko Fonda za manjine“, ocijenio je Vesković.

On je rekao da su noćima umjesto vjerskih organizovani predizborni iftari o trošku naroda, i u elitnim restoranima.

“Za prethodni period svog autentičnog predstavljanja manjinskog naroda, mnogo su doprinijeli poboljšanju statusa manjinskog bošnjačkog naroda. Prosto su usrećili Bošnjake, baš kao i DUA Albance”, rekao je Veskokvić, optužujući Husovića da se „razbacuje parama više od svojih koalicionih nalogodavaca“ iz DPS-a i SDP-a.

Kazao je i da novcem građana obećava izgradnju seoskih vodovoda, puteva, sportskih terena, vjerskih objekata...

“Ponešto od toga poslije parlamentarnih izbora 2009. godine o trošku budžetskih sredstava je i realizovano“, rekao je Vesković.

Husović je „Vijestima“ rekao da će na optužbe Veskovića reagovati nakon što tekst bude objavljen u novinama.

Preporučujemo za Vas