Pavlović: DPS finansira Srpsku slogu

"Dosadašnja iskustva pokazala su da postojeće stranke koje su trebale da štite interese bošnjačkog naroda nijesu odgovorile zadatku", ocijenio je Dlakić
93 pregleda 17 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2012. 11:56h

Poslanik Pokreta za promjene (PzP) Koča Pavlović zatražio je i zvanično od predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića da u što je moguće kraćem roku obezbijedi održavanje sjednice Odbora za ljudska prava i slobode, na kojoj bi se poništila, kako je kazao, nelegalna raspodjela sredstava Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava.

Pavlović je upozorio da raspodjela sredstava Fonda, koja iznose pola miliona eura, zapravo predstavlja pokušaj nezakonitog finansiranja predizborne kampanje režimskih partija, poput Bošnjačke stranke (BS), Hrvatske građanske inicijative (HGI), Demokratske unije Albanaca (DUA), te manjinskih srpskih stranaka, poput DSS-a, Stranke srpskih radikala, Otadžbinske srpske stranke, NS-a zbog čega bi ona morala biti poništena.

Novac iz Fonda za kampanju: Vuksanović i Dedeić

Istovremeno je ukazao da se rad Fonda treba suspendovati do konstituisanja novog saziva Skupštine Crne Gore.

Pavlović je “Vijestima" rekao da polovinu para kontroliše Srpsko nacionalno vijeće (SNV) Momčila Vuksanovića, koja će sasvim izvjesno biti upotrijebljena za političku kampanju koalicije Srpska sloga, koja je formirana prije dva dana.

Vuksanović je najavio da će se polovinom sedmice obratiti medijima zbog navoda o malverzacijama u Fondu za manjine.

“Drugu polovinu para kontrolišu režimske stranke koje se glasno predstavljaju za jedine predstavnike interesa manjinskih naroda, a to su BS, DUA i HGI”, istakao je Pavlović.

On je u zahtjevu upućenom Krivokapiću naglasio kako je uvjeren da predsjednik parlamenta zna da je aktuelnu raspodjelu sredstava Fonda obavio nelegitimni Upravni odbor Fonda, te da je zato ta raspodjela nezakonita.

“I da mora biti poništena. Takođe sam uvjeren da ste upoznati sa činjenicom da je pomenuta raspodjela obavljena u krajnje netransparentnoj proceduri, kao i da je najvećim svojim dijelom ta raspodjela ocijenjena kao pokušaj nezakonitog finansiranja predizborne kampanje režimskih partija. To su ključni razlozi zbog kojih, po mom mišljenju, pomenuta raspodjela mora biti poništena, a rad Fonda treba suspendovati do konstituisanja novog saziva Skupštine Crne Gore”, navodi se u obraćanju Pavlovića predsjedniku crnogorskog parlamenta.

On je istakao da takvo “nezakonito ponašanje Fonda dodatno pogoršava predizborni ambijent, koji je i bez toga krajnje nedemokratski”.

Galerija

Bonus video: