Radunović: Pobjeda i RTCG već krenuli u prljavu kampanju

“Izborna kampanja nije zvanično ni počela, a mediji koji se finansiraju novcem svih poreskih obveznika su krenuli u beskrupuloznu kampanju"
9 komentar(a)
Slaven Radunović, Foto: Arhiva Vijesti
Slaven Radunović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 21.08.2012. 07:39h

Potpredsjednik Nove Slaven Radunović ocijenio je da su mediji, koji se finansiraju novcem građana Crne Gore, već počeli “beskrupuloznu kampanju odbrane režima”, iako, kako je rekao “još nije predata nijedna lista kandidata za izbor poslanika u Skupštinu Crne Gore”.

U tome, navodi on, prednjače “Pobjeda” i RTCG. Zato je, kako je istakao, od predsjednika Odbora za praćenje primjene Zakona o izboru odbornika i poslanika u dijelu koji se odnosi na medije Mevludina Nuhodžića zatražio da sazove sjednicu na kojoj bi hitno razmotrili ponašanje “Pobjede” i RTCG. On smatra i da je “potpuno jasno da je riječ o prljavom predizbornom marketingu u korist vladajućih partija, a protiv Demokratskog fronta, i to plaćenog novcem svih građana Crne Gore”.

“Izborna kampanja nije zvanično ni počela, a mediji koji se finansiraju novcem svih poreskih obveznika su krenuli u beskrupuloznu kampanju odbrane režima. U tome se posebno ističe dnevni list 'Pobjeda', koji u prepoznatljivom stilu, iz pera glavnog i odgovornog urednika i stalnih kolumnista, vulgarnim rječnikom vrijeđa najistaknutije protivnike vladajuće koalicije, koji su formirali Demokratski front”, rekao je Radunović.

Štite Đukanovića

On je istakao da “po već oprobanom scenariju, mediji u državnom vlasništvu pokušavaju da serijom primitivnih napada na čelnike opozicionih stranaka skrenu fokus interesovanja publike sa nesrećne ekonomske i opšte društvene situacije u kojoj se nalazi Crna Gora, na napade i demantije priča smišljenih u prostorijama ANB-a”.

“Izborna kampanja nije zvanično ni počela, a mediji koji se finansiraju novcem svih poreskih obveznika su krenuli u beskrupuloznu kampanju"

“Na taj način, uredništva pomenutih medija pokušavaju da oca svih glavnih problema ove zemlje Mila Đukanovića, izmjeste iz centra medijske pažnje i predstave osobom koja je iznad dnevnopolitičkih prepucavanja, jer to nekome ko izgara u traženju za investitorima za crnogorske autoputeve i elektrane, valjda i ne dolikuje”, rekao je Radunović.

On je podsjetio da je Odbor prije nekoliko dana održao konstitutivnu sjednicu, te da su se, pošto su državni mediji već krenuli u kampanju, stvorili uslovi da i Odbor krene sa aktivnostima.

Bonus video: