Čelnici DF: Sa Milićem nemoguć dogovor

Sagovornik “Vijesti”, jedan od čelnika Fronta, kazao je da je koalicija sa koalicijom neprihvatljiva
88 pregleda 71 komentar(a)
Ažurirano: 11.08.2012. 10:25h

Predlog Socijalističke narodne partije(SNP) da napravi predizbornu koaliciju sa Demokratskim frontom(DF), koji je već koalicija više političkih partija, pri čemu bi partiji Srđana Milića pripalo svako drugo mjesto na koalicionoj listi koju bi predvodio lider fronta Miodrag Lekić je “nemoguć i neprihvatljiv”.

To su zaključili čelnici Demokratskog fronta tokom jučerašnjih međusobnih konsultacija koje su uslijedile dan nakon sastanka u Pljevljima između čelnika SNP-a i Fronta.

Nakon tog sastanka kojem su prisustvovali Lekić i Ognjen Jovović, sa jedne, i Milić, te njegovi potpredsjednici Radoman Gogić, Neven Gošović, Vasilije Lalošević i Miodrag Bakić, sa druge strane, saopšteno je da nije postignut sporazum o zajedničkom nastupu na izborima, ali da postoje izvjesne šanse za dogovor. Milić je rekao da do sjutra očekuje odgovor DF-a šta je problem u predlogu GO SNP-a.

Sagovornik “Vijesti”, jedan od čelnika Fronta, kazao je da je koalicija sa koalicijom neprihvatljiva.

“To su dva subjekta. To je obesmišljavanje pozicije Miodraga Lekića. Front je jedina opcija u koju su ulazi bez arogancije, a mi poštujemo snagu SNP. Svi dosadašnji konstituenti Fronta traže da se SNP uključi u front, pa da unutar fronta dijelimo mandate”, saopštio je taj izvor.

Treba očekivati da će Lekić, kao i do sada, javnosti i Miliću na eventualno novom sastanku predočiti stavove DF-a danas ili sjutra. Milić je rekao da će čekati odgovor DF-a do sjutra, a zatim definitivno ići na samostalan nastup za koji su već počele pripreme u toj partiji.

Galerija

Bonus video: