Iza svega stoji Filip Vuković

SNP, NSD i PzP odgovorilI su na optužbe OO DPS-a, koji je optužio izvršnu vlast u tom gradu da su od preuzimanja opštinske vlasti zaposlili oko 50 službenika u Opštini
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.08.2012. 15:07h

Služba za odnose sa javnošu koalicije SNP, NSD i PzP reagovala je na saopštenje Informativne službe OO DPS-a u Pljevljima, koji je optužio izvršnu vlast u tom gradu da su od preuzimanja opštinske vlasti, krajem septembra 2011, zaposlili oko 50 službenika u Opštini.

U koaliciji tvrde da iza saopštenja službe za odnose sa javnošću OO DPS-a stoji bivši predsjednik Opštine Filip Vuković.

“Saopštenje OODPS, sa prepoznatljivim rukopisom bivšeg predsjednika Opštine i novopečenog odbornika SO, predstavlja samo još jedan prilog njegovoj veseloj političkoj biografiji. Prosto je za nepovjerovati da je jedna ozbiljna politička partija dopustila da se u njeno ime saopštavaju nebuloze koje joj srozavaju ugled i kod najodanijih pristalica. Kao da bivšem predsjedniku saopštenja pišu najljući politički i ne samo politički protivnici. No, to je problem OODPS-a“, navodi se u saopštenju.

DPS u Pljevljima tvrdi da je taj grad raj za zapošljavanje<<<

Koalicija SNP, NSD i PZP prigovara Vukoviću da pokušava da plaši narod pričom kako sadašnja lokalna vlast želi da ugrozi evropski put i demokratske norme u društvu, optužujući ga da je „upropastio sve za šta se dohvatio i da je za pet godina protraćio šezdesetak miliona eura“.

"Ako se tome doda još priča o ’nepotizmu’, ’moralnim problemima’, ’čistačicama’, ’nedostajućim stolicama’ i ’lokalnim kreatorima javnog mnjenja’, onda je jasno da se politička strategija bivšeg zasniva na onoj narodnoj ’o ćoravom piletu’.

Amnezija?

On tvrdi da se novac iz budžeta isključivo koristi za isplate zarada zaposlenih i vizionarski zaključuje da će to u narednom periodu biti sve više izraženo.

"Zaboravlja da je sadašnja lokalna vlast od kraja septembra prošle godine do danas morala da plati više od šest miliona eura dugova koje je on napravio.Od svih genijalnih ideja zbog kojih su njegovi idolopoklonici tvrdili da će biti doživotni predsjednik Pljevalja, bivšem je ostala samo priča na račun zapošljavanja pripravnika, kurira i čistačica“, piše u saopštenju koalicije.

Oni su poručili Vukoviću “da bi mu bilo mnogo primjerenije da za predizbornu kampanju smisli nešto kreativnije, poput priče o aerodromu, renoviranju Doma kulture, izgradnji vatrogasnog doma, toplifikaciji iz ’Vektre Jakić’, uvozu radne snage i investicijama od blizu milijardu eura”.

"Bivši predsjednik Opštine je očigledno počeo da pati od amnezije. Tako olako prelazi preko broja od 88 radnika, koliko ih je za vrijeme svog mandata zaposlio u lokalnoj upravi na neodređeno vrijeme, i ko zna koliko još onih koje je zapošljavao sa ili bez potrebe na određeno ili preko zadruge, i to sve bez nepotizma, rodbinskih i drugih veza i partijskih direktiva. Zaboravlja on i na troškove za putovanje i reprezentaciju tokom svog mandata, na Skadarsku diplomatsku akademiju i na pilotske i druge kurseve. No, o tome drugi put“, navodi se na kraju saopštenja SNP, NSD i PzP.

Bonus video: