"STAV GRAĐANA POTVRĐEN NA PREDSJEDNIČKIM IZBORIMA"

Sekulić: Predsjednik Đukanović je bio personifikacija našeg puta u NATO

„Vjerujem da većina građana godinu kasnije apsolutno podržava članstvo u NATO i da shvataju šta je sve Crna Gora dobila članstvom, koje sve benefite imamo“, kazao je Sekulić agenciji Mina
59 pregleda 3 komentar(a)
Predrag Sekulić, Foto: Boris Pejović
Predrag Sekulić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.06.2018. 12:38h

Članstvo Crne Gore u NATO ispunilo je očekivanja većine građana, a dodatni benefiti, kroz sigurnost granica i neba, i stranih direktnih investicija će tek biti vidljivi, smatra poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Predrag Sekulić.

On je rekao da vjeruje da sada niko od građana nema dilemu oko toga da li je Crna Gora trebala da postane članica NATO-a ili ne.

„Vjerujem da većina građana godinu kasnije apsolutno podržava članstvo u NATO i da shvataju šta je sve Crna Gora dobila članstvom, koje sve benefite imamo“, kazao je Sekulić agenciji Mina.

Prema njegovim riječima, pravi ekonomski benefiti tek slijede, kada je riječ povećanju direktnih investicija i da je benefit za sve buduće generacije bezbjednosna sigurnost.

„Na ovim prostorima to ima veliki značaj, jer znamo da su još mnoga pitanja ostala otvorena, i da je ovaj prostor veoma podložan ne samo uticajem velikih sila, nego i onome što je pitanje korekcije i prekrajanja granica, istorijskih pravdi i nepravdI“, dodao je Sekulić.

On je rekao da ne treba zaboraviti da je stav građana o NATO-u potvrđen i na predsjedničkim izborima, zato što je predsjednik Đukanović bio personifikacija našeg puta u NATO.