Pavlović: Ovaj režim je svakog prevario

"Albance bezbroj puta za opštinu Tuzi, a Bošnjake za Petnjicu. U tim prevarama imao je saučesnike, političke predstavnike Bošnjaka i Albanaca"
59 pregleda 18 komentar(a)
Koča Pavlović, Pokret za promjene, Foto: Boris Pejović
Koča Pavlović, Pokret za promjene, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.07.2012. 13:34h

Skupština Crne Gore glasovima vladajuće većine izabrala je Nebojšu Kaluđerovića za novog ministra vanjskih poslova, dok će funkciju ministra za manjinska prava, do isteka mandata Vlade, obavljati Hamdi Hasani. Istovremeno, poslanici SNP-a bili su uzdržani, Nova je glasala protiv, dok poslanici PzP-a nijesu u bili u sali u trenutku glasanja.

Obrazlažući predloge, premijer Igor Lukšić rekao je da smatra da je, bez obzira što je Vlada u završnim mjesecima mandata, neophodno popuniti ta dva veoma važna resora.

Poslanik PzP-a Koča Pavlović optužio je aktuelni režim da je predlogom da se Hamdi Hasani imenuje za ministra manjinskih prava avansno kupio Demokratsku uniju Albanaca. Hasani je, inače, brat od strica lidera DUA Ferhata Dinoše.

"Svjesni smo da se ovdje radi o predizbornoj predstavi. Kako drugačije to objasniti u trenutku kad se skraćuje mandat, a biraju se dva nova ministra. Najprije se mažu oči Briselu da se kreira slika kako on neće i dalje voditi spoljnu politiku, a sa druge strane ovo je predizborna avansna kupovina DUA. Jasno nam je o čemu se ovdje radi. Mislim da je trebalo da insistirate na tome da premijer ipak napismeno da predlog, jer ga mi nismo dobili. Bitno je da dobijemo biografije kandidata, jer je jedan od njih po mom mišljenu potpuni politički anonimus", rekao je Pavlović.

On je poručio da će režim ostati upamćen kao režim koji je svakog prevario.

"Albance bezbroj puta za opštinu Tuzi, a Bošnjake za Petnjicu. U tim prevarama imao je saučesnike, političke predstavnike Bošnjaka i Albanaca. Oni su mu pomogli da te prevare ponavlja po stotinu puta", rekao je Pavlović.

Niko nas nije kupio. Nas ne može niko kupiti, kao što je PzP kupio Zemunski klan

"Niko nas nije kupio. Nas ne može niko kupiti, kao što je PzP kupio Zemunski klan. Hamdi Hasani je spreman da pokriva ovu funkciju i budite sigurni da će to raditi svijetla obraza. Bolje da vidimo naše bankovne račune pa da vidimo ko je koga kupio", rekao je Zenka.

Nakon prozivke Zenke, Pavlović je "priznao" da ga je kupio Zemunski klan, pozivajući poslanike da završe sa takvim bjesomučnim lažima.

"Ne priznajemo da ima bilo koga u Crnoj Gori ko se bolje bori za interese Albanaca i Srba na najbolji način, i Crnogoraca i Bošnjaka. Kad sam rekao da je kupljena, upotrijebio sam metaforu. A kad Hajdinagu kaznite sa 10.000, e to je kupovina", rekao je Pavlović.

Dok se vodila priča o navodnoj kupovini PzP-a od Zemunskog klana, Branko Radulović (PzP) je iz posljednjeg reda rekao kako je član klana i da mu je šef Dušan Spasojević Šiptar.

To "Šiptar" Zenka je shvatio kao uvredu, pozivajući predsjednika Parlamenta Ranka Krivokapića da ga zaštiti od uvreda.

"Preduzmite mjere i zaštite nas da nas ne zovu Šiptarima. Imam i ja pogrdan rječnik za neke od njih, ali iz poštovanju prema tim narodima ni u snu to ne bih izgovorio", objasnio je Zenka.

Bonus video: