Vujanović od početka godine primio 16 poklona, dobio i kutiju za slatkiše

Vujanović je četiri monografije dobio i od predsjednika Srbije, ali i od predsjednika Azerbejdžana
8 komentar(a)
Ažurirano: 15.07.2012. 12:53h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović prijavio je Komisiji za sprečavanje sukoba interesa da je od početka godine dobio

16 poklona od kolega iz drugih država i inostranih delegacija, između ostalih i kutiju za slatkiše.

Taj nesvakidašnji protokolarni poklon, šef države je primio od novoimenovanog ambasadora Turske Mehmeta Nijazi Tanljira, prilikom predaje akreditiva, objavljeno je na sajtu Komisije.

Od predsjednika Malte, Vujanović je dobio umjetničku sliku, a od Delegacije njemačkih parlamentaraca porcelanski tanjir.

Islamska zajednica Bosne i Hercegovine mu je poklonila reljef u bakru, a predsjednik Italije Đorđo Napolitano monografiju o toj zemlji.

Kutiju za slatkiše je primio od novoimenovanog ambasadora Turske Mehmeta Nijazi Tanljira

Vujanović je četiri monografije dobio i od predsjednika Srbije, ali i od predsjednika Azerbejdžana, koji ga je darovao i knjigom o azerbejdžanskim muzičkim instrumentima.

Od gradonačelnika turskog grada Izmir, Vujanović je dobio mali hram u crvenoj kutiji, a od ministra Azerbejdžana okrugli tanjir sa muškarcem i ženom na slici.

Porculanski tanjir šef države je dobio na dar takođe od Azerbejdžanca Nizamija Gancavi Xamsa, goblen od kineskog funkcionera, a umjetničku sliku od predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.

Predsjednik Bugarske Georgi Parvanov ga je darivao kutijom koja ima osam zlatnih aplikacija, a ministar inostranih poslova Kipra poklonio mu je šupljikavu porcelansku činiju.

Na poklon i uramljeni mozaik: Vujanović i Ivanov

Od predsjednika Makedonije Georgea Ivanova, Vujanović je dobio uramljeni mozaik, a od ministra Kipra srebrni list na drvenoj podlozi.

Srebrnu figuru cara Konstantina velikog dobio je od grada Niša, dok ga je ambasador Mađarske darivao okruglom tacnom sa pet šoljica i čajnikom.

Vujanović je na dar od Američkog paviljona na EXPO Šangaj dobio kineski mozaik u crvenoj kutiji, a nepoznat je poklonodavac slike Sarajeva u bronzi.

Galerija

Bonus video: