Đukanović sa šefovima EU i NATO-a

Novi predsjednik Crne Gore u Briselu uoči godišnjice članstva u Alijansi
7 komentar(a)
Milo Đukanović, Jens Stoltenberg
Milo Đukanović, Jens Stoltenberg
Ažurirano: 02.06.2018. 11:14h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović boraviće u ponedjeljak i utorak u Briselu gdje će se sastati sa čelnicima Evropske komisije (EK) i NATO-a.

Đukanoviću će to biti prva posjeta Briselu nakon stupanja na funkciju predsjednika države.

On će se, prema saznanjima “Vijesti”, u ponedjeljak sastati sa visokom predstavnicom Evropske unije (EU) za spoljnju politiku Federikom Mogerini, dok će se u utorak sastati sa predsjednikom EK Žan-Klod Junkerom i komesarom za proširenje i susjedsku politiku Johanesom Hanom.

Đukanović će se u ponedjeljak sastati i sa generalnim sekretarom Alijanse Jensom Stoltenbergom. Stoltenberg i Đukanović sastaće se dan prije godišnjice zvaničnog učlanjenja Crne Gore u NATO. Stoltenberg je juče izjavio da se Crna Gora dokazala kao veoma čvrst i pouzdan saveznik.

"Prije godinu stajao sam pored predsjednika Vujanovića kada je 28 saveznica dočekalo Crnu Goru u NATO porodicu. To je bio istorijski dan za Crnu Goru i za NATO. Sljedeće nedjelje se radujem susretu sa predsjednikom Đukanovićem kada budemo obilježavali prvu godišnjicu crnogorskog članstva u NATO”, saopštio je Stoltenberg.

Stoltenber je poručio i da Podgorica može računati na podršku svih saveznica, a da je primjer evroatlantske solidarnosti to što će grčki i italijanski avioni čuvati vazdušni prostor Crne Gore.

Bonus video: