Pavlović: Martinović vodi bazu podataka, Vuksanović koordinira pritiscima

Martinović je, međutim, negirala i da je član DPS-a.”“Ali podržavam Mila Đukanovića i DPS".
203 pregleda 4 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Boris Pejović
Koča Pavlović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.07.2012. 07:33h

Poslanik PzP-a Koča Pavlović optužio je šeficu administracije Filozofskog fakulteta u Nikšiću Nadu Martinović da za potrebe DPS-a vodi bazu podataka “Siguran glas”, u kojoj se nalaze informacije o svim biračima u Crnoj Gori, što je ona negirala.

On je u saopštenju PzP-a, u kojem je komentarisao odluku PSSE da nadgleda izbore, ocijenio da je režimski izborni inženjering utemeljen na protivzakonitoj DPS-ovoj bazi podataka “Siguran glas”, koju vodi Martinović. Martinović je, međutim, negirala i da je član DPS-a.”“Ali podržavam Mila Đukanovića i DPS. PzP me odavno u takvim optužbama i neprimjerenim komentarima spominje, da to ne želim da komentarišem. Odakle meni ta baza podataka”, kazala je Martinović, sugerišući “Vijestima” da pitaju PzP odakle njima informacija da ona vodi pomenutu bazu.

Ona je rekla i da nije ličnost koju PzP proziva, ističući kako ne zna ni šta je baza podataka “Siguran glas”, ni kako se to radi:“Niti ja mogu voditi bazu podataka DPS-a, niti znam šta je to i kako se to radi. A u PzP-u će morati da objasne odakle njima ta informacija”.

Pavlović je “Vijestima“ dodatno pojasnio da “sve informacije koje smo prikupili govore da je ona ta koja vodi bazu podataka za cijelu Crnu Goru”.

“A u kojoj se nalaze svi mogući podaci o svim biračima. A sadašnji direktor Uprave policije Božidar Vuksanović koordinira predizbornim pritiscima i korupcijom, koju na terenu sprovodi mreža DPS-ovih aktivista”, kazao je Pavlović, navodeći da su to više puta javno saopštili, pozivajući Agenciju za zaštitu ličnih podataka da to ispita i spriječi.

Na postojanje baze podataka DPS-a u okviru projekta “Siguran glas” početkom mjeseca ukazao je i lider PzP-a Nebojša Medojević, koji je tada rekao da se baza puni “uz podršku ANB-a, ali i nekih baza podataka državnih organa, sudova, policije i socijalnih službi”, te da tu bazu podataka ažurira jedan univerzitetski profesor u Nikšiću.

Bonus video: