Vujanović - "Ličnost godine regiona"

Pane Škrbić je istakao da je Vujanović veoma zaslužan za stvaranje pozitivne klime za saradnju i prijateljstvo zemalja u regionu
3 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Kabinet predsjedništva
Filip Vujanović, Foto: Kabinet predsjedništva
Ažurirano: 05.07.2012. 19:05h

Predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću večeras je, na svečanosti u Sarajevu, uručeno priznanje "Ličnost godine regiona 2012", koje dodeljuje Agencija za izbor najboljih menadžera i privrednika Bosne i Hercegovine, Jugoistočne i Srednje Evrope.

Direktor te agencije Pane Škrbić istakao da je Vujanović veoma zaslužan za stvaranje pozitivne klime za saradnju i prijateljstvo zemalja u regionu, što otvara i trasira nove puteve za jačanje regionalnog privrednog razvoja, saradnje i prosperiteta.

On je ukazao da Vujanović daje prednost ekonomiji nad politikom, regionalnom privrednom razvoju i saradnji.

"Rezultati korektnog vođenja politike prema susjedima doveli su do toga da Bosna i Hercegovina gotovo da nema neriješenih međudržavnih pitanja sa Crnom Gorom, a takav pristup je omogućio da se Crna Gora nađe na samom pragu ulaska u Evropsku uniju i NATO - kazao je on.

Zahvaljujući na priznanju, Vujanović je izrazio poštovanje prema svim nagrađenim, menadžerima i kompanijama, dajući poseban značaj regionalnoj dimenziji njihovog poslovanja.

"Saradnja kompanija obezbjeđuje punu valorizaciju potencijala regiona, a istovremeno i kvalitetan razvoj ekonomije svake države pojedinačno. U to smislu, dodjela regionalnih nagrada je i priznanje i obaveza koja treba da ohrabri, ali i podstakne druge da regionalno sarađujemo", kazao je on.

Vujanović je istakao da je Crna Gora opredeljena za afirmaciju regionalne saradnje i posvećena unapređenju ekonomskih odnosa.

Crnogorski predsjednik je pozvao kompanije i njihove menadžere da kroz intenzivnu komunikaciju sa državama regiona predlože kvalitetne međudržavne ugovore i konkretne mjere za podsticaj regionalne saradnje.

Svečanosti uručenja priznanja Vujanoviću prisustvovalo je nekoliko stotina najuspješnijih menadžera iz desetak država Evrope, kao i brojni ugledni predstavnici političkog i kulturnog života Sarajeva.

Prethodni dobitnik priznanja "Ličnost godine regiona" je predsjednik Hrvatske Ivo Josipović.

Bonus video: