Predrag Jelušić šef budvanskog DPS-a?

Budvanski DPS još bez predsjednika, centrala neće Ivanoviće i Divanovića
303 pregleda 12 komentar(a)
Predrag Jelušić
Predrag Jelušić
Ažurirano: 01.06.2018. 09:55h

Politički direktor Demokratske partije socijalista (DPS) i koordinator Predsjedništva za Budvu Tarzan Milošević lično je tražio od Ivana Ivanovića, Nikole Divanovića i Nenada Keka Ivanovića da odustanu od kandidatura za mjesto predsjednika budvanskog odbora te partije, saznaju “Vijesti”.

Iako su njih trojica imali najveću podršku opštinskog odbora najjače opozicione partije u Budvi, koji je formiran krajem decembra prošle godine, prema tvrdnjama sagovornika "Vijesti", iz vrha partije je nakon lokalnih izbora u 11 opština, stigla je inicijativa da se za prvog čovjeka odbora izabere druga osoba.

Sagovornici "Vijesti" tvrde da podgorička centrala kao novog šefa budvanskog DPS-a vidi aktulenog direktora "Morskog dobra" Predraga Jelušića. Oni navode to još nije ozvaničeno.

Sagovornici "Vijesti" tvrde da je Milošević prije tri dana kandidatima predočio volju stranačke centrale, nakon čega je Divanović prihvatio da se povuče, ali ne i Ivanovići. Oni su, kako se navodi, tražili da se o njihovim kandidaturama izjasni opštinski odbor ističući da su od odbora dobili najveću podršku.

Time je nastavljena petomjesečna agonija izbora predsjednika kroz koju prolazi budvanski odbor. Prema tvrdnjama sagovornika, “Vijesti” najnovija dešavanja i nametanje volje centrale dovelo je do novog potresa u lokalnom odboru, gdje je javna tajna da postoji nekoliko struja.

Mada je predsjedništvo partije zasjedalo u srijedu, gdje se očekivalo da se na problem Budve definitivno stavi tačka i pošalje jasna poruka ko će biti novi predsjednik odbora, odluka o tome je odložena za sedam dana.

"Do tada će se obaviti konsultacije sa kandidatima ali i sa nezadovoljnim članstvom, kako bi se strasti smirile. Od novog predsjednika se očekuje da ojača odbor i ponovo vrati DPS na vlast u Budvi, što je prioritetni cilj", tvrdi sagovornik “Vijesti”.

Posljednji predsjednik budvanskog odbora DPS-a bio je Srđa Popović, a predsjednik DPS-a Milo Đukanović je uoči predsjedničkih izbora poručio da odbor što prije mora imati vođu.

Bonus video: