U ambasadi SAD proslavljeno 236 godina nezavisnosti

Ponosna što Crnu Goru ubraja u svoje prijatelje i partnere, ambasadorka SAD-a je sinoć obilježila i uspješno crnogorsko-američko partnerstvo
91 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2012. 20:34h

Ambasada SAD u Podgorica proslavila je 236 godina od sticanja američke nezavisnosti.

Nasmijana ambasadorka Su Kej Braun dočekala je na crvenom tepihu brojne zvanice iz političkog i javnog života, predstavnike diplomatskog kora i civilnog sektora.

U bež-rozoj odjevnoj kombinaciji ljubazno bi im poželjela dobrodošlicu, a onda ih uputila u svečano uređenu baštu rezidencijalne vile na Marezi u kojoj su svirali crnogorski i američki orkestri.

Ambasadorku je posebno iznenadio dolazak dvojice komšija koji su na poklon donijeli domaću lozu. "Ovo je posebno za tebe", kazao jedan od njih.

Ponosna što Crnu Goru ubraja u svoje prijatelje i partnere, ambasadorka SAD-a je sinoć obilježila i uspješno crnogorsko-američko partnerstvo.

Ambasadorka Braun čestitala je Crnoj Gori napredak u evro-atlanskim integracijama i istakla da će SAD nastaviti da podržava njen put ka članstvu u EU i NATO.

"Crna Gora je 29. juna počela pregovore sa EU i to je istorijski trenutak za njene građane, region, Evropu i svijet. Zvaničnici na NATO samitu u Čikagu su pozdravili njen napredak ka članstvu u NATO i pohvalili vaš doprinos bezbjednosti Balkana", kazala je Braun u obraćanju prisutnima uz zahvalnost Crnoj Gori za učešće u ISAF misiji.

Ambasadorka je poručila da će SAD nastaviti da bude bliski partner Crnoj Gori tokom daljih procesa razvoja, reforme sistema odbrane, jačanje vladavine prava i daljeg razvoja civilnog društva.

Galerija

Bonus video: