Opozicionari "zaboravili" da dođu na sjednicu OIK-a

OIK odbio zahtjev SDP-a za novo glasanje u Donjoj Gorici
85 pregleda 39 komentar(a)
Ivan Vujović, Draginja Vuksanović, Foto: Savo Prelević
Ivan Vujović, Draginja Vuksanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.06.2018. 05:49h

Izborna komisija Glavnog grada odbila je prigovor Građanskog saveza za promjene kojim se tražilo ponavljanje glasanja na jednom biračkom mjestu u Donjoj Gorici, jer njihove kolege iz opozicije nisu došle da podrže zahtjev.

Savezu Socijaldemokratske partije (SDP) i Demosa fali 37 glasova da osvoje mandat, a taj broj glasova mogli su obezbijediti ponovljanjem glasanja na tom biračkom mjestu. Na taj način opozicija bi uzela od koalicije koju je predvodila Demokratska partije socijalista (DPS).

Na glasanju u Izbornoj komisiji Glavnog grada, prigovor Građanskog saveza za promjene podržali su samo predstavnici Demokratskog fronta (DF) i Grupe građana Saša Mijović, dok se predstavnici Demokrata, URA i Prave Crne Gore nisu pojavali na sjednici iako su, prema saznanjima “Vijesti”, iz saveza na čijem je čelu bio Ivan Vujović kontaktirali opozicione kolege i tražili podršku.

Predstavnici Socijalističke narodne partije (SNP) i Demokratske partije socijalista (DPS) u izbornoj komisiji bili su uzdržani.

Građanski savez za promjene podnio je prigovor jer na izvodu iz biračkog spiska za glasanje putem pisma nije bilo potpisa, a iz istog razloga ponovljeno je glasanje na pojedinim biračkim mjestima u Ulcinju i Petnjici.

"Nevjerovatno je da neke opozicione kolege nijesu došle na sjednicu ili nijesu glasale za poništavanje glasanja bar na jednom biračkom mjestu gdje je nezakonitost očigledna i gdje se izbori moraju ponoviti. Na ponovljenom glasanju mandate bi izgubili DPS i njihovi partneri, pa su naše kolege ovime pokazale da im je borba protiv opozicije važnija od borbe protiv DPS-a. Demokrate su se zbog iste stvari žalile u Petnjici i Ulcinju kada je njihov interes i mandat bio u pitanju”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz Saveza i najavio da će sa prigovor podnijeti Državnoj izbornoj komisiji, a ukoliko ga i ona odbije, uputiće žalbu Ustavnom sudu.

Bonus video: