Crna Gora otvorila počasni konzulat u Poljskoj

Konzulat, na čelu sa počasnim konzulom Pjotrom Kitom, nadležan je za za vojvodstva Kujavsko-Pomorje, Pomorje i Varminsko-Mazursko
331 pregleda 0 komentar(a)
konzulat Crne Gore u Poljskoj, Foto: Gov.me
konzulat Crne Gore u Poljskoj, Foto: Gov.me
Ažurirano: 31.05.2018. 13:43h

Crna Gora otvorila je konzulat u Poljskoj, sa sjedištem u Bidgošću.

Konzulat, na čelu sa počasnim konzulom Pjotrom Kitom, nadležan je za za vojvodstva Kujavsko-Pomorje, Pomorje i Varminsko-Mazursko.

Ceremoniji otvaranja prisustvovala je crnogorska delegacija predvođena generalnim direktorom za konzularne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Selimom Likom.

Tom prilikom ocijenjeno je da će konzulat doprinijeti daljem unaprijeđenju sveukupnih odnosa Crne Gore i Poljske, s posebnim akcentom na jačanje ekonomskih odnosa kroz nova investiciona ulaganja.

"Otvaranju Konzulata, pored najviših regionalnih i lokalnih zvaničnika, predstavnika privrednih oranizacija, prisustvovao je i značajan broj poljskih investitora što ukazuje na postojanje interesovanja za ulaganja u crnogorsku privredu, ali i na opravdanost odluke o otvaranju Konzulata Crne Gore u Bidgošću na čelu sa počasnim konzulom, pored već postojećeg sa sjedištem u Krakovu," navodi se u saopštenju MVP.

Bonus video: