Plav: Bošnjacima mjesto gradonačelnika

O imenima budućih funkcionera ni iz jedne partije nijesu željeli da govore, pa će se tek u ponedjeljak znati ko će u naredne dvije godine vršiti funkciju predsjednika SO Plav
51 pregleda 3 komentar(a)
SO Plav, Foto: Arhiva Vijesti
SO Plav, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 29.06.2012. 07:53h

Nova parlamentarana većina izabraće početkom sedmice na sjednici Skupštine opštine novog predsjednika lokalnog parlamenta u Plavu.

Koalicija koju čine Socijaldemokratska partija (SDP), Bošnjačka stranka (BS), Demokratski savez (DS) i Partija za Gusinje održala je prekjuče završne konsultacije o zakazivanju sjednice na kojoj će se verifikovati ostavka starog predsjednika, te izbor i imenovanje novog.

"Vijestima" je iz nove koalicije nezvanično saopšteno da je mjesto predsjednika SO Plav prema dogovoru pripalo Partiji za Gusinje, dok će mjesto novog gradonačelnika Plava pripasti nekome iz redova Bošnjačke stranke.

O imenima budućih funkcionera ni iz jedne partije nijesu željeli da govore, pa će se tek u ponedjeljak znati ko će u naredne dvije godine vršiti funkciju predsjednika SO Plav i gradonačelnika Plava.

Prema pravilniku o radu SO Plav, dosadašnji predsjednik SO Plav će održati kolegijum sa predsjednicima klubova partija iz lokalnog parlamenta, gdje će se utvrditi dnevni red, a onda će zakazanom sjednicom lokalnog parlamenta do imenovanja novog predsjednika predsjedavati najstariji odbornik u SO Plav.

Nova koalicija proteklih dana pregovorala je ko će preuzeti funkcije gradonačelnika i predsjednika lokalnog parlamenta, ali zbog opštinskog duga koji iznosi između četiri i pet miliona eura, a za koje je rabija opozicija krivila DPS i gradonačelnika Skendera Šarkinovića, budućeg gradonačelnika vide kao osuđenika.

Do kulminacije netrpeljivosti u ranijoj koaliciji, što je rezulatiralo isključivanjem DPS-a iz vlasti koju je u u Plavu činio sa SDP-om i albanskim strankama (DUA, DS, Forca) došlo je nakon sjednice lokalnog parlamenta 31. maja kada su odbornici DPS-a odbijli da raspravljaju o dodjeli zemljišta NP "Prokletije" kojima gazduju kadrovi socijaldemokrata.

Bonus video: