Pojeli tone ribe, za cvijeće i tepihe preko 100 hiljada

Vladina uprava za imovinu bogato snabdijeva državne organe i brine da rezidencijalni objekti lijepo izgledaju, iako su neki od njih slabo posjećeni
108 pregleda 30 komentar(a)
Luksic Igor, Foto: Boris Pejović
Luksic Igor, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.06.2012. 15:07h

Godina štednje državnim organima nije smetala da desetine hiljada eura potroše na uređenje enterijera, nove tepihe i cvjetne aranžmane, ali i na održavanje objekata koje godinama niko ne posjećuje.

Koliko su i čime snabdijevani državni objekti pokazuje izvještaj o realizaciji javnih nabavki Uprave za imovinu koji je po zahtjevu o slobodnom pristupu informacijama dostavljen Centru za građansko obrazovanje (CGO).

U izvještaju se navodi i da je Uprava za imovinu tokom 2011. godine potrošila 20 hiljada eura na svježu ribu u firmi „Montefish“ iz Tivta u kojoj kilogram najskuplje ribe košta 25 eura, dok je pastrmka u prodaji oko pet eura.

To znači da su gosti državnih restorana i strane delegacije, kao i njihovi domaćini, za godinu dana pojeli 800 kilograma zubaca ili četiri tone pastrmke.

Za svečanosti je Uprava za imovinu kupovala cvijeće i cvjetne aranžmane u cvijećari „Nada“

„Uprava za imovinu je bila u obavezi da obezbijedi i isporuči svježu ribu kako bi bila zastupljena u meniju, povodom organizovanja protokolarnih i radnih aktivnosti“, saopšteno je “Vijestima” iz Uprave za imovinu.

Protekle godine je iz državnog budžeta finansirano i uređenje enterijera velike sale u zgradi Uprave za imovinu sa 84 hiljade eura, dok je za nove tepihe u zgradi Skupštine, Predsjedništva i ministarstava potrošeno 90 hiljada eura.

Za svečanosti je Uprava za imovinu kupovala cvijeće i cvjetne aranžmane u cvijećari „Nada“, vlasnika Dejana Jovanovića, u vrijednosti od 20 hiljada eura.

U štampanom izdanju čitajte:

  • Koliko je para potrošeno i gdje se kupovalo meso, mlijeko, alkohol...
  • Ko koristi vile Žabljak i Njivice
  • Koliko je odvojeno za fontanu na Rimskom trgu
  • Zašto CGO smatra da su ovi podaci skandalozni

Bonus video: