MANS organizovao "piknik" ispred SNP-a, Gošović: Skeč prevršio mjeru!

“Ne znam odakle vam pravo da na ovakav način blatite predsjednika našeg kluba poslanika”, kazao je Gošović
69 pregleda 111 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2012. 11:12h

“Piknik prve familije” koji je MANS organizovao ispred sjedišta Socijalističke narodne partije (SNP) pretvorio se u oštru polemiku potpredsjednika partije Nevena Gošovića i direktorice MANS-a Vanje Ćalović.

Aktivistima MANS-a nijesu dozvolili da sa korpom voća i kolača uđu u sjedište partije već je pred okupljene izašao vidno iznervirani Gošović.

On je nakon objašnjenja Dejana Milovca (MANS) da su došli da podsjete partiju da očisti svoje redove, kazao da su aktivisti MANS-a “prešli svaku mjeru”.

“Prestanite da obmanjujete narod. Ne znam odakle vam pravo da na ovakav način blatite predsjednika našeg kluba poslanika”, kazao je ljutito Gošović aludirajući na “šetnju i izlet prve familije i poslanika Aleksandra Damjanovića (SNP)”.

Njegove kritike je prekinula direktorica MANS-a koja je nakon kratkog pozdrava nabrojila sve što je SNP-a “mogao, a nije uradio”.

Ćalović je naglasila da SNP kao najjača opoziciona partija nije učinila ništa da spriječi usvajanje Zakona o taksama iostalih odluka koje se u parlamentu donose na štetu građana.

"Institucije ne odgovaraju..."

“Dali smo napor da se taj zakon ne usvoji. Posljednji pokušaj je apel predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću da vrati zakon na ponovno razmatranje što nije učinjeno", pravdao se Gošović.

On je pokušao da objasni da se SNP bori za interese građana, ali da institucije ne odgovaraju na njihove zahtjeve.

“I to je vaša borba, da kažete predsjedniku nemojte ovo da uradite, predsjednik to uradi i vi kažete da ste sve pokušali. I vi ste najjača opoziciona partija”, oštro mu je odgovorila Ćalović. “Možete ukazati na nepravilnosti i na sve ono što smatrate da treba ispraviti, ali je ovakav način krajnje neprihvatljiv”, kritikovao je Gošović aktiviste MANS-a.

Na njihov poziv da što prije donesu odluku o bojkotu parlamenta, Gošović je kazao “da ga plaši da će ovakvi skečevi koje često izvode sami sa sobom doprijenijeti da GO tu odluku donese veoma lako”.

“Važno je da znaju jesu li poslanici spremni da se odreknu privilegija i da na ulicama traže promjene. Vidjećemo jeste li vi dio rješenje ili dio problema”, oštro je rekla direktorka MANS-a.

Na Gošovićev komentar da skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet nema nadležnosti da kontroliše banku u privatnom vlasništvu, direktorica MANS-a je kazala da odlično poznaju nadežnosti poslanika i skupštinskih tijela I da ta organizacija uvijek štitila interese građana. Gošović je tokom rasprave više puta ponovio da MANS nema nijedan dokaz za ono što govori o Damjanoviću, te da je ova NVO u više navrata pohvalila rad predsjednika kluba poslanika SNP-a.

"Nemojte me tjerati da navodim primjere i one koje tek vi znate, mnogo više o Damjanovićevim biznisima, konekcijama sa porodicom Đukanović", dodala je Ćalović i udaljila se od sjedišta SNP-a sa ostalim predstavnicima MANS-a.

"Kada se nema argumenata onda se ovako bježi, ali doće vrijeme i za razgovor", zaključio je Neven Gošović.

Galerija

Bonus video: