CDT: Opštine nastavljaju po starom neisplaćivanjem sredstava partijama

CDT kao primjer dobre prakse izdvajaOpštinu Mojkovac, koja je informacije o isplatama političkih partija objavila na svojoj internet stranici
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.06.2012. 12:07h

Opštine nastavljaju sa trendom neisplaćivanja sredstava političkim partijama, pokazuju rezultati monitoringa primjene Zakona o finansiranju političkih partija, koji sprovodi Centar za demokratsku tranziciju (CDT), saopšteno je iz te NVO.

Od 21 opštine, samo su u devet opština partijama isplaćena sredstva za april, koja su bila predviđena budžetima opština. U samo šest opština to je urađeno do 5. maja, u zakonom predviđenom roku (Bijelo Polje, Danilovgrad, Kotor, Podgorica, Rožaje, Mojkovac), dok su u tri opštine sredstva isplaćena sa kašnjenjem (Berane, Plužine, Tivat).

CDT kao primjer dobre prakse izdvajaOpštinu Mojkovac, koja je informacije o isplatama političkih partija objavila na svojoj internet stranici i učinila ih lako dostupnim svim zainteresovanim licima.

Šest opština - Bar, Budva, Cetinje, Pljevlja, Šavnik i Žabljak - nijesu isplatile sredstva za april političkim partijama.

Od šest opština CDT nije dobio informacije o isplatama sredstava, i to od Andrijevice, Herceg Novog, Kolašina, Nikšića, Plava i Ulcinja.

CDT smatra da ne postoji prepreka da sve opštine slijede praksu Opštine Mojkovac i da informacije o isplatama sredstava političkim partijama počnu da objavljuju na svojim internet stranicama.

Bonus video: