Tućilo: Đukanovića sam branio džabe

Tućilo je izbjegavao da odgovori na pitanje da li će u određenom momentu tražiti novac za usluge pružene Đukanoviću
134 pregleda 0 komentar(a)
Enrike Tućilo, Igor Lukšić, Foto: Biro Vlade CG
Enrike Tućilo, Igor Lukšić, Foto: Biro Vlade CG
Ažurirano: 09.06.2012. 14:14h

Advokat Mila Đukanovića u Italiji, Enriko Tućilo kazao je da za usluge odbrane bivšeg crnogorskog premijera koga je tužilaštvu u Bariju sumnjičilo za šverc cigareta i mafijaško udruživanje, nije uzeo “ništa”.

Tućilo je izbjegavao da odgovori na pitanje da li će u određenom momentu tražiti novac za usluge pružene Đukanoviću.

Umjesto konkretnog odgovora, on je nekoliko puta ponovio da mu je bila čast braniti Đukanovića, kao premijera, dodajući i da su prijatelji.

“U određenim slučajevima za advokatsku kuću sama prilika da zastupa klijenta kao što je premijer jedne države može biti dovoljna naknada u vidu dizanja rejtinga advokatske kuće – u takvim slučajevima možda i nije neophodna novčana naknada”, rekao je Tućilo za “Vijesti”

Đukanovićev advokat, koji je i počasni konzul Suverenog Malteškog reda u Crnoj Gori, djelovao je iznenađeno informacijom da je Vlada Crne Gore dala bivšem ministru finasija i predsjedniku Senata DRI Miroslavu Ivaniševiću 250 hiljada eura kako bi isplatio advokate.

“Proces u Bariju je još uvijek u toku, pa ću, s obzirom na to da se Crna Gora pokazala tako voljnom da isplati advokate, savjetovati i ostalim braniocima da po završetku procesa podnesu crnogorskoj Vladi obračune za svoje usluge”, ironično je prokomentarisao Tućilo.

U štampanom izdanju čitajte:

  • Šta Tućilo kaže o zahtjevu Ivaniševića za odštetom
  • Kako Tućilo komentariše italijanske i crnogorske sudove i što kaže o dosadašnjem procesu za šverc cigareta

Bonus video: