Koalicija u Kolašinu će opstati, izjave Šukovića "trenutak slabosti"

"Uvjeren sam da on potpuno drugačije misli i da će uskoro to i pokazati na neki način", rekao je predsjednik opštine Kolašin
86 pregleda 6 komentar(a)
Darko Brajušković, Foto: Dragana Šćepanović
Darko Brajušković, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 07.06.2012. 08:09h

Koaliciona vlast DPS i Grupe građana je stabilna i funkcionisanje izvršne vlasti ne mogu ugroziti različita mišljenja i izjave u koaliciji, kazao je predsjednik Opštine Darko Brajušković.

On je povodom izjave predsjednika SO i čelnika Grupe građana Mila Šukovića da je za većinu duga lokalne uprave odgovoran DPS i da je 1,3 miliona eura potrošeno za ispunjavanje obećanja tokom predizborne kampanje za predsjedničke izbore, kazao da je to bio "trenutak Šukovićeve slabosti".

"Svi imamo slabosti. Uvjeren sam da on potpuno drugačije misli i da će uskoro to i pokazati na neki način", rekao je Brajušković i dodao da je izjava predsjednika SO identična optužbama koje su godinama slušali od lokalnih opozicionara.

On je podsjetio da je 70 odsto vlasti u "prvoj koaliciji", od 2006. do 2010. imala Grupa građana, jer su "imali svoje ljude" i na čelu zakonodavne i izvršne vlasti.

Gradonačelniku Kolašina nijesu problematični visoki troškovi koje su napravili čelnici lokalne vlasti tokom protekle četiri godine, već to što dugovi nijesu plaćeni

Brajušković je objasnio i u koju svrhu je podignut kredit od 1,6 miona eura i kako je potrošen.

"Kao ozbiljni ljudi mi iz DPS prihvatamo odgovornost za sve što je rađeno tokom "prve koalicione vlasti", ali onoliko koliko je bilo naše učešće u vlasti", kazao je gradonačelnik Kolašina i dodao da od 2010. snose potpunu odgovornost jer su imali mogućnost da ih spriječe ako su prepoznali nešto loše.

Gradonačelniku Kolašina nijesu problematični visoki troškovi koje su napravili čelnici lokalne vlasti tokom protekle četiri godine, već to što dugovi nijesu plaćeni:

"Većina tih dugova je nastala u vrijeme investicionog buma, kada je bilo novca i kad je budžet uvećan".

Upitan kako sarađuje sa svojim bliskim saradnikom, potpredsjednikom Đurom Miloševićem, koji je deset dana prije nego što je glasovima vladajuće koalicije izabran na tu funkciju obnovio članstvo u SNP, Darko Brajušković je rekao da mu to "nije problematično":

"Problematično je jedino što u trenutku kada smo ga birali niko u mojoj partiji nije znao da je član SNP. Poželjno bi bilo da imamo nekoga iz opozicionih partija u izvršnoj vlasti".

Iako je predsjednik Šuković ranije kazao da su gosti DPS-a prije četiri godine popili čak 30 flaša viskija, gradonačelnik je obećao da će svečane sjednice Skupštine ubuduće biti skromnije.

"Neće biti viskija. Piće se isključivo domaća rakija proizvođača sa područja naše opštine", poručio je Brajušković.

Bonus video: