Uskoro ugovor o granici između BiH i Crne Gore

Vujanović i Izetbegović su tokom regionalnog samita UNESKO-a u Mostaru, najavili i skoro potpisivanje sporazuma o dvojnom državljanstvu između Crne Gore i BiH
0 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Prijestonica
Filip Vujanović, Foto: Prijestonica
Ažurirano: 03.06.2012. 13:02h

Crna Gora i Bosna i Hercegovina (BiH) trebalo bi uskoro da potpišu sporazum o državnoj granici, što će biti prvi dokument takve vrste između neke od zemalja nekadašnje Jugoslavije, saopštili su predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Oni su tokom susreta u Mostaru, gdje učestvuju na regionalnom samitu UNESKO-a, najavili i skoro potpisivanje sporazuma o dvojnom državljanstvu između Crne Gore i BiH.

Vujanović je, kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika, konstatovao visok kvalitet bilateralnih odnosa dvije države sa otvorenim prostorom za unaprjeđenje ekonomske saradnje. On je izrazio zadovoljstvo što je usaglašen ugovor o dvojnom državljanstvu, koji je od posebnog interesa za građane dvije države, i istakao da je u završnoj fazi usaglašavanje sporazuma o granici, koji će biti prvi sporazum te vrste među državama bivše Jugoslavije.

Izetbegović je, kako se navodi, izrazio zadovoljstvo sadržajnim i intenzivnim odnosima dvije države, kao i kvalitetnom ugovornom osnovom za dalji razvoj dobrosusjedskih odnosa, kojima su obje zemlje posvećene.

Vujanović je pozvao Izetbegovića da zvanično posjeti Crnu Goru, što je predsjedavajući Predsjedništva BiH prihvatio, kaže se u saopštenju.

Bonus video: