DPS: Crna Gora spremna za izbore bez stranih posmatrača

DPS je, zaključuje Vešović, uspjela stalnim promjenama u okviru partije, da "supstituiše" potrebu građana za smjenu vlasti
73 pregleda 21 komentar(a)
izbori, glasanje, Foto: Zoran Đurić
izbori, glasanje, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.06.2012. 15:28h

Relevantni međunarodni faktori ocijenili su da je Crna Gora spremna da održava izbore bez monitoringa stranih zemalja, kazao je portparol Demokratske partije socijalista Časlav Vešović.

Komentarišući inicijativu poslaničkih klubova Nove srpske demokratije i Pokreta za promjene koji su zatražili da posmatračka misija Savjeta Evrope bude proširena za naredne parlamentarne izbore u Crnoj Gori, Vešović je rekao da se "apsolutno ne slaže sa takvim ocjenama".

"Međutim, nemamo ništa protiv da se bilo koja kredibilna međunarodna organizacija uvjeri na licu mjesta u sposobnost naše države da obezbijedi slobodno izražavanje volje birača na izborima", rekao je on agenciji MINA.

Prema riječima Vešovića, opoziciji ni to neće biti dovoljno da pokažu političku odgovornost i da priznaju izborni poraz.

On je dodao da izvještaji Evropske unije i NATO-a ukazuju na ozbiljne pomake Crne Gore u svim oblastima, "zbog čega je nepotrebno vraćati se korak unazad kada je organizacija izbora u pitanju".

Vešović smatra da je opozciji teško da prihvate izborni poraz i zato, kako je kazao, konstanto traže izgovore kroz navodne neregularne uslove u kojima se održavaju izbori.

"Ne pomaže ni to što su do prije nekoliko godina sve izbore u našoj zemlji nadgledali Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) i brojni međunarodni i domaći posmatrači, uz ocjene da su oni bili fer i demokratski", konstatovao je on.

DPS je, zaključuje Vešović, uspjela stalnim promjenama u okviru partije, da "supstituiše" potrebu građana za smjenu vlasti.

Bonus video: