Pavlović: Na pomolu koalicija DPS i SNP

On smatra da su obje režimske strategije “duboko antievropske, antidržavne i antinarodne”, te da predstavljaju pokušaj zadržavanja CEAC-a u KAP-u
58 pregleda 23 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2012. 14:27h

Koča Pavlović (PzP) optužio je indirektno SNP da pokušaj zaustavljanja krađe u KAP-u nastoje da predstave kao „antirusku histeriju“, djelujući tako protiv strateških interesa države i građana.

“Jednako prepoznatljivu antidržavnu namjeru imaju i pokušaji da se proces evro-atlantskih integracija zamijeni ili stavi u istu ravan sa integracijom u Putinovu Evro-Azijsku Uniju.

Oba ova pokušaja nastoje da crnogorskim građanima 'prodaju roga za svijeću', i u suštini predstavljaju dvije strategije kojima crnogorski kriminalni režim nastoji da produži pljačku naroda i države", rekao je Pavlović.

On smatra da su obje režimske strategije “duboko antievropske, antidržavne i antinarodne”, te da predstavljaju pokušaj zadržavanja CEAC-a u KAP-u i okretanje Crne Gore od EU ka Evroazijskoj uniji.

“To što se Damjanovićev dio SNP-a pojavljuje kao glavni najamnik u obje ove Đukanovićeve mafijaške strategije, govori da je na pomolu nova skupštinska većina koja je u narodu odavno poznata kao 'Koalicija Prva ljubav'.

Ako se Milićeva i Damjanovićeva grupa javno poveže sa DPS-om, i ukoliko na fonu tobožnje odbrane 'ruskih interesa' taj klan SNP-a sa DPS-om omogući Đukanoviću i Deripaski nastavak mafijaške pljačke u KAP-u, PZP će, sa kolegama iz opozicije, razmotriti i dogovoriti mehanizme institucionalnog i vaninstitucionalnog djelovanja u cilju zaštite države", istakao je Pavlović.

Sada šef režima i njegov ministar za ruske integracije pokušavaju istu stvar - da naše optužbe o udruženoj rusko-crnogorskoj pljački u KAP-u neutrališu pričom o tome da PZP navodno raspiruje nekakvu „antirusku histeriju“, što je najobičnija glupost"

On je rekao da PzP neće dozvoliti prljava pogađanja i političke trgovine oko jasnog i jednoglasnog stava koji je prije dva mjeseca iskazan u Skupštini, da CEAC mora odmah napustiti KAP.

"Bez hitnog uklanjanja ruskog vlasnika ne može se staviti tačka na aluminijsku i strujnu pljačku države Crne Gore i njenih građana. KAP već dugo funkcioniše kao svojevrsni lopovski protočni bojler kroz koji su ruska mafija i domaći kriminalni režim zadnjih godina isisali stotine miliona eura iz džepova građana Crne Gore", zaključio je Pavlović.

"U pozadini ove antidržavne i antinarodne kampanje nalaze se šef crnogorskog režima i njegov ministar za ruske integracije. Po istoj ovoj matrici njih dvojica su ranije optužbe za šverc cigareta i za narko-trafiking predstavljali kao napade na crnogorsku državnu suverenost.

Sada šef režima i njegov ministar za ruske integracije pokušavaju istu stvar - da naše optužbe o udruženoj rusko-crnogorskoj pljački u KAP-u neutrališu pričom o tome da PZP navodno raspiruje nekakvu „antirusku histeriju“, što je najobičnija glupost", rekao je Pavlović.

Galerija

Bonus video: