DPS Bar: Aktivisti Demokrata i URA zaključali članove odbora; Demokrate: DPS štab u prodavnici

132 pregleda 0 komentar(a)
zdrava hrana, Bar, izbori, Foto: Demokratska Crna Gora
zdrava hrana, Bar, izbori, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 27.05.2018. 17:12h

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Bar optužio je aktiviste koalicije "Bar za 21. vijek" da su zaključali članove Mjesnog odbora Topolica 4 "nakon što su bezuspješno pokušali da nasilno provale u prostorije ovog mjesnog odbora DPS-a."

"Nakon intervencije pripadnika MUP-a, CB Bar, naši aktivisti su ovim povodom podnijeli krivičnu prijavu protiv aktera. Koristimo priliku da povodom ovog nemilog događaja pozovemo nadležne organe, Tužilaštvo prije svih, da brzo i efikasno sprovedu sve zakonske mjere, kako bi se građanima omogućilo da nesmetano ostvare svoje zakonsko pravo i obave svoju građansku dužnost. Takođe, apelujemo na naše sugrađane da slobodno izađu na glasanje i ne nasijedaju na eventualne provokacije", navodi se u saopštenju DPS Bar.

I Demokrate podnijele krivične prijave

Opštinski odbor Demokratske Crne Gore Bar podnio je danas Osnovnom državnom tužilaštvu krivične prijave protiv NN lica zbog, kako je "Vijestima" rečeno, povrede pravilnosti izbornog postupka.

Demokrate Bar su saopštile da je iz mini izbornog štaba DPS-a smještenog u prodavnici zdrave hrane u popodnevnim satima izašlo šestoro lica.

Prava Crna Gora Bar: Zaključani aktivisti DPS-a sa biračkim spiskovima i drugim materijalom koji se koristi za sprečavanje slobodnog izjašnjavanja građana

Iz Prave Crne Gore Bar su saopštili da osnovano sumnjaju da je u prodavnici zdrave hrane u Makedonskom naselju u Baru u toku izvršenje krivičnog djela protiv izbornih prava.

"Unutra se nalaze zaključani aktivisti DPS-a sa biračkim spiskovima i drugim materijalom koji se koristi za sprečavanje slobodnog izjašnjavanja građana. Iz tužilaštva nam je obećano da će ODT Bar izvršiti pretres ovih prostorija zbog osnovanje sumnje na izvršenje krivičnog djela koje je u toku. Nakon više sati, policija nije preduzela ništa i omogućila većem broju lica da se udalje uprkos činjenici da se time izbjegava vjerovatno izvršenje krivičnog djela protiv izbornih prava i sloboda", kazali su iz Prave Crne Gore Bar.

Bonus video: