Lukšić priznao da je Đukanović kontroverzan

Lukšić je izjavio za BBC da su tvrdnje da je njegova zemlja mafijaška država neosnovane
0 komentar(a)
Đukanović Lukšić, Foto: Boris Pejović
Đukanović Lukšić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.05.2012. 11:26h

Britanski BBC u specijalnoj emisiji o sumnjivim poslovima u Crnoj Gori objavio je da je aktuelni crnogorski premijer Igor Lukšić suočen sa optužbama da nije u stanju da krene u borbu protiv korupcije.

"Đukanović se 2010. povukao, a na njegovo mjesto je došao Lukšić, ekonomista sa čistom reputacijom. Njegov dolazak je opozicija inicijalno pozdravila, ali ga sada optužuju da nije u stanju da se upusti u borbu sa korupcijom iz ere Dukanovića", stoji u tekstu.

Lukšić je izjavio za BBC da su tvrdnje da je njegova zemlja mafijaška država neosnovane.

Luksić prihvata da je njegov prethodnik Milo Đukanović, kontroverzan. "Kako ne bi bih nakon 20 godina u balkanskoj politici", rekao je Lukšić. Aktuelni premijer tvrdi da je Đukanović prijatelj Zapada, te daje okrenuo Crnu Goru ka EU i članstvu u NATO-u.

Dodaje se daje Evropska komisija prošle sedmice u izvještaju dala zeleno svjetlo da pregovori sa Crnom Gorom počnu sljedećeg mjeseca, ah da je upozorila da korupcija i dalje predstavlja ozbiljan problem.

Lukšić je u Budvi rekao da nije upoznat na koji je način Prva banka isplatila 5,3 miliona eura za nastup pop dive Madone u septembru 2008. na Jazu jer je to "dio poslovne politike te banke.

Bonus video: