Osnovana Pozitivna Crna Goru, na čelu Darko Pajović

"Danas pravimo pozitivnu Crnu Goru, baš onakvom kakvu trebamo. Sa novim ljudima, novim idejama i novom energijom", kazao je Pajović
358 pregleda 90 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2012. 15:37h

Osnivački kongres Pozivitivne Crne Gore (PCG), na kojem je donijeta odluka o osnivanju te političke partije, održan je u Podgorici, a na svečanom dijelu sjednice za predsjednika stranke jednoglasno je izabran embriolog Darko Pajović.

Izboru Pajovića za predsjednika prethodilo je intoniranje crnogorske himne, kao i emitovanje promotivnog filma Pozitivne Crne Gore.

"Skoro četvrt vijeka čekamo želimo da u ovoj zemlji dobro počne da pobjeđuje zlo, pravda nepravdu, da svako dobije poštenu nagradu za svoj rad, ali i snosi posljedice svog nerada"

Uoči izbora za prvog predsjednika Pozitivne, Pajović je poručio da Crna Gora sanja ostvarenje sna o slobodnom i naprednom građanskom društvu, koje počiva na savremenim evropskim vrijednostima.

"Skoro četvrt vijeka čekamo želimo da u ovoj zemlji dobro počne da pobjeđuje zlo, pravda nepravdu, da svako dobije poštenu nagradu za svoj rad, ali i snosi posljedice svog nerada", rekao je Pajović.

Poručujući da Pozitivna Crna Gora ne želi da čeka da joj sve to donese neko drugi, Pajović je rekao da je duboko uvjeren da se svaki ozbiljan rad, upornost i trud na kraju isplate.

"Mnogo toga još treba da se uradi, mnogo još znoja treba proliti da bi došli do cilja koji smo postavili: političke promjene u Crnoj Gori“, istakao je Pajović.

On je podsjetio da je bilo mnogo sumnji prije godinu kada je određen za koordinatora za osnivanje nove stranke, ali da je današnje okupljanje dokaz da su i najudaljenije vizije moguće.

"Danas pravimo pozitivnu Crnu Goru, baš onakvom kakvu trebamo. Sa novim ljudima, novim idejama i novom energijom. Vjerujemo u snagu naše stranke. Nećemo predviđati i očekivati dobar rezultat, nego ćemo ovaj rezultat zaslužiti radom i energijom“, rekao je Pajović.

On je ponovio da je doba neoliberalne ekonomije u Crnoj Gori prošlost, što je rezultiralo oštrim socijalnim razlikama i siromaštvom.

"Crna Gora je obnovila svoju državnost prije šest godina i to više niko nikada ne može i ne smije da dovodi u pitanje. Zbog nas samih i zbog onih koji će doći poslije nas. I to treba jasno i glasno reći“, naglasio je Pajović.

On je ponovio da je doba neoliberalne ekonomije u Crnoj Gori prošlost, što je rezultiralo oštrim socijalnim razlikama i siromaštvom.

"Tome treba reći zbogom. Mi nemamo problem da to kažemo jasno i glasno“, rekao je Pajović, navodeći da se program pozitivne temelji na politici koja će da zaustavi neodgovornu prodaju državnih resursa.

Nakon što je izabran za predsjednika partije, Pajović je poručio da stoji iza svake izgovorene riječi, te da će svaki neuspjeh biti njegov, a uspjeh zajednički.

Dobrodošlica za nove snage

Pozdravljajući prisutne u ime lidera SNP-a Srđana Milića, Goran Dašić iz te partije kazao je da je SNP pozdravlja svaku novu snagu oja se zalaže za jačanje demokratske svijesti i promjenu sistema vrijednosti.

"I pored ideoloških razlika SNP smatra dobrodošlom svaku konstruktivnu političku inicijativu. Očekujemo da ćete dati dodatni impuls jačanju pravne države i borbi protiv svih pošasti koje danas opterećuju naš evropski put“, rekao je Dašić.

Sam naziv Pozitivna Crna Gora od koje očekujem pozitivnost i ostvarivanje zajedničkih prava zagarantovanih Ustavom

Vaselj Siništaj iz Kluba albanskih stranaka poručio je da hoće da vjeruje da svi prisutni nijesu zadovoljni nakon šest godina od nezavisnosti Crne Gore, te da su se zato opredijelili za novu snagu.

"Sam naziv Pozitivna Crna Gora od koje očekujem pozitivnost i ostvarivanje zajedničkih prava zagarantovanih Ustavom“, rekao je Siništaj.

Saopšteno je i da je pismo čestitke stiglo i od predsjednika DPS-a Mila Đukanovića, te da je umjesto ručka u čast osnivanja Pozitivne Crne Gore odlučeno da se sredstva u iznosu od 1.000 eura doniraju Zavodu za rehabilitaciju invalidne djece i omladine.

Galerija

Bonus video: