Džombić: Republika Srpska je zainteresovana za sudbinu KAP-a

On je nakon sastanka sa premijerom Igorom Lukšićem kazao da veći dio "proizvodnje Republike Srpske" ide ka KAP-u
60 pregleda 11 komentar(a)
Aleksandar Džombić, Foto: Novosti.rs
Aleksandar Džombić, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 25.05.2012. 10:56h

Premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić rekao je da je RS veoma zainteresovana za sudbinu Kombinata aluminijuma u Podgorici.

On je nakon sastanka sa premijerom Igorom Lukšićem kazao da veći dio "proizvodnje Republike Srpske" ide ka KAP-u, zbog čega su zainteresovani za dalju sudbinu te fabrike.

Džombić je najavio i mogućnost otvaranja avio-linije Banjaluka - Tivat, te Podgorica - Banjaluka - Frankfut, ali i uskoro potpisivanje sporazuma koji bi omogućio saradnju između rafting klubova Crne Gore i RS.

"Saradnja sa Crnom Gorom je do sada bila dobra, ali se uvijek može podići na viši nivo. Do sada smo sarađivali u oblastima zdravstva, kulture, obrazovanja, turizma. Danas smo razgovarali i o konkretnim projektima kao što su put Foča - Šćepan Polje, ali i saradnji u oblasti metaloindustrije, vaše kompanije iz Nikšića i naše iz Zvornika", rekao je Džombić.

Lukšić je saopštio da je na sastanku najviše riječi bilo o valorizovanju energetskih potencijala i industrijske proizvodnje - rudarski, aluminijski sektor.

"To su stvari na koje u ovom trenutku treba da se koncentrišu obje zemlje", smatra premijer Lukšić.

Bonus video: