Lukšić: Na godišnjicu nezavisnosti, Crna Gora pohvaljena sa najviših adresa

"O svemu što je Crna Gora postigla od ostvarenja nezavisnosti razgovarao sam sa Angelom Merkel, Fransoa Olandom i drugim evropskim liderima"
52 pregleda 24 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2012. 10:21h

Predsjednik Vlade Igor Lukšić imao je niz neformalnih bilateralnih susreta sa šefovima država i vlada na marginama NATO samita u Čikagu.

Premijer Lukšić, kako je saopšteno, se susreo sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, predsjednicima Francuske Fransoa Olandom i Gruzije Mihailom Sakašvilijem, kao i premijerima Holandije Markom Rutom i Kanade Stivenom Harperom.

"Tokom susreta bilo je riječi o zajedničkim partnerskim ciljevima, dok su visokoki zvaničnici uputili čestitke Crnoj Gori na ostvarenim reformskim naporima u procesu pristupanja Alijansi. Premijer Lukšić je takođe imao više neformalnih susreta sa kolegama iz regiona", saopšteno je iz Vlade.

Vlast nije ispunila najvažnije obećanje da će se živjeti bolje >>>

O aktivnostima u Čikagu, Lukšić je obavijestio i članove njegove Facebook stranice.

"Na 6. godišnjicu obnove nezavisnosti, Crna Gora je sa najviših adresa pohvaljena i ohrabrena da nastavi svoj put ka evro-atlantskim integracijama. Danas sam u Čikagu o svemu što je Crna Gora postigla od ostvarenja nezavisnosti razgovarao sa Angelom Merkel, Fransoa Olandom i drugim evropskim liderima. Ali još veće priznanje i ponos osjećam večeras sa svojim sunarodnicima, prijateljima iz udruženja crnogorskih iseljenika "Rumija" koji puni ljubavi i nostalgije prema svojoj zemlji slave njenu nezavisnost".

Ipak, komentatori i nijesu baš previše oduševljeni time šta je urađeno u proteklih šest godina.

  • Samo da se vrati što je ukradeno i da budemo najsrećniji na svijetu!
  • jos kad bi i narod imao s čime da slavi...bilo bi super...
  • Svaka vam čast što ste doveli ovaj narod na rub egzistencije...Bravo Lukšiću...
  • Molim vas da me podsjetite šta je to sve Crna Gora postigla od ostvarenja nezavisnosti, nisam u toku jer sam se zabavila nekim glupostima kao sto su siromaštvo, preživljavanje, borba za svoja osnovna ljudska prava i tako neke marginalne stvari...
  • Rudnici Boksita crkavaju a i radnici njih 314 i njihove porodice. Treba da nešto rešavate osim što putujete i hvalite se samo ne znam sa čim

Galerija

Bonus video: