Kentera: NATO neće kancelariju, već info centar

NATO je itekako zainteresovan za otvaranje info centra i na tome se već duže intenzivno radi i Alijansa je sa svoje strane uradila sve što je bilo potrebno kako bi se to otvorilo
361 pregleda 5 komentar(a)
Savo Kentera, Foto: Arhiva "Vijesti"
Savo Kentera, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.05.2012. 12:08h

NATO nije zainteresovan da otvori kancelariju u Crnoj Gori jer jedna takva već postoji u regionu, ocijenio je predsjednik Atlantskog savjeta Crne Gore, Savo Kentera.

Poslanik Pokreta za promjene Nebojša Medojević ranije je pitao predstavnike Vlade kako su reagovali na ponudu zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara Filipa Rikera da se u Crnoj Gori otvori ambasada NATO, ali nije dobio odgovor, zbog čega je ocijenio da je Vlada odbila ponudu NATO-a.

Portparolka Vlade Anđela Čelebić rekla je da je "riječ o improvizaciji i manipulaciji".

Kentera je agenciji MINA kazao da NATO nije zainteresovan da otvori kancelariju jer jedna postoji u regionu, „i nema potrebe da se u Crnoj Gori otvara, imajući u vidu veličinu zemlje i neke druge stvari“.

"NATO je itekako zainteresovan za otvaranje info centra i na tome se već duže intenzivno radi i Alijansa je sa svoje strane uradila sve što je bilo potrebno kako bi se to otvorilo. Međutim, u Crnoj Gori su određene strukture zakazale i zato još uvijek nemamo taj centar“, naveo je Kentera.

On je, komentarišući navode iz Vlade da u saradnji sa civilnim sektorom, rade na otvaranju NATO info centra, kazao da je ta priča aktuelna dvije godine.

"Da je postojala volja, da su htjeli i imali namjeru, taj centar bio bi otvoren za sedam dana“, zaključio je Kentera.

Bonus video: