Zasijeda glavni odbor DPS: Na tapetu loš izborni rezultat u Tivtu

"Đukanović je, kao i svi mi, negativno iznenađen rezultatima izbora u Tivtu"...
6 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Luka Zeković
Milo Đukanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.05.2012. 07:30h

Na sjednici Glavnog odbora DPS-a osim rasprave o “aktuelnoj situaciji”, članovi GO baviće se analizom izbornih rezultata u Tivtu i Herceg Novom, nedavno zavšenim izborima u mjesnim organizacijama te partije i predstojećim izborima u Savjetu mladih DPS-a Crne Gore na lokalnom i centralnom nivou.

Sjednicom GO predsjedavaće lider DPS-a Milo Đukanović.

“Na sjednici će se najvjerovatnije razgovarati o ustavnim promjenama, ali akcenat je stavljen na analizu izbornih rezultata u Tivtu i Herceg Novom. Đukanović je, kao i svi mi, negativno iznenađen rezultatima izbora u Tivtu. Tamo se puno radilo i puno se ulagalo, a podbacili smo. Zbog toga, ali i zbog sve češćih unutarpartijskih trzavica koje su počele da isplivavaju u javnosti naoštrio se za danas”, kazao je sagovornik “Vijesti”, koji tvrdi da je Đukanović naumio da ponovo “stegne” saradnike kako bi pripremio teren za izbore, planirane za par mjeseci.

DPS u narednom periodu pored ”sređivanja” stanja očekuju se izbori u Savjetu mladih koji je nedavno usvojio novi model izbora. Oni će uz dosadašnji tradicionalni način izbora “stvoriti šansu za dodatno jačanje kapaciteta”.

Novi način izbora za organe Savjeta mladih podrazumijeva otvaranje ličnog profila na “web aplikaciji” za koje će garanti biti čanovi Glavnog odbora, Izvršnog odbora, Savjeta DPS-a kao i članovi Presjedništva SM DPS-a. Na taj način biraće se 50 procenata predstavnika, a druga polovina biće izabrana na dosadašnji način.

Bonus video: