Mandić: Srbi prolaze kroz težak period

On je rekao da je opozicija u Crnoj Gori dužna da se obračuna sa organizovanim kriminalom i korupcijom i korumpiranim političarima
12 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2012. 07:55h

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić poručio je na proslavi partijske slave, Svetog Vasilija Ostroškog, da ta stranka, zajedno sa opozicijom, mora Crnu Goru oteti iz ruku kriminala.

On je rekao da je opozicija u Crnoj Gori dužna da se obračuna sa organizovanim kriminalom i korupcijom i korumpiranim političarima.

„I da obezbijedimo da zakon važi jednako za sve, a da pravosuđe, tužilaštvo, policija i sudstvo rade svoj posao na kvalitetan način“, rekao je Mandić, navodeći da budućnost Crne Gore „ne smije da počiva na organizovanom kriminalu i korupciji, kao ni na nemoralnim radnjama“.

Govoreći o položaju srpskog naroda, Mandić je rekao da su Srbi u Crnoj Gori izloženi diskriminaciji, te da prolaze kroz težak period.

„Srbi u Crnoj Gori su dočekali da Crnogorci ne žele da srpske boje, zastava i nacionalna nošnja budu zapisani u Ustavu. Vlast ne želi da nam izađe u susret i da kaže da, i Srbi i Crnogorci, nijesu nacionalna manjina i da zaslužuju sva prava koja pripadaju većini, a da kao većina treba da damo prava građanima koji su manjina“, rekao je Mandić, akcentujući problem Srpske pravoslavne crkve koja „doživljava težak progon“. On smatra da MUP i ljudi na vlasti „pokušavaju da nanesu veliku nepravdu našim sveštenicima“.

Prijemu u hotelu “Podgorica” prisustvovali su funkcioneri SNP-a i PzP-a.

Bonus video: