Pisali Đukanoviću da ih Vuković uništava: Pola ode u SDP i kod Bošnjaka

Više članova lokalnog odbora potvrdilo da zbog Vukovića sve više pripadnika muslimansko-bošnjačke nacionalnosti okreće leđa DPS-u
81 pregleda 0 komentar(a)
Filip Vuković, Foto: Arhiva Vijesti
Filip Vuković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.05.2012. 10:21h

U Opštinskom odboru DPS-a u Pljevljima već je počela borba za poslanička mjesta što je dodatno pogoršalo odavno poremećene odnose unutar najjače partije u Pljevljima, saznaju “Vijesti”.

Upućeni kažu da predsjednik pljevaljskog DPS-a Filip Vuković na sve načine pokušava da sa liste potencijalnih kandidata za poslanike u narednom sazivu izbaci Zorana Gospića. Vuković, kako tvrdi naš sagovornik, Gospiću zamjera da je glavni inspirator napada na njega.

Više sagovornika “Vijesti” iz pljevaljskog DPS-a navodi da Vuković kao potencijalne kandidate za poslanike protežira Avda Ajanovića, koji je bio potpredsjednik Opštine u prethodnom sazivu, sadašnje poslanice Ljubicu Aranitović i Maidu Bešlić, a kao mogući kandidat pominje se i Ljubiša Ćurčić, šef Odborničkog kluba DPS-a u pljevaljskom parlamentu.

Više članova lokalnog odbora potvrdilo je "Vijestima" da zbog Vukovića sve više pripadnika muslimansko-bošnjačke nacionalnosti u Pljevljima okreće leđa DPS-u i priklanja se SDP-u i Bošnjačkoj stranci.

"To je posebno izraženo, nakon objavljivanja u “Vijestima” da je bio na barikadama sa Čekom, što je potvrdio i tadašnji načelnik CB. Mnogi mu nikada nisu oprostili njegovu povezanost sa braćom Šarić, a neki su se na ovakav korak odlučili nezadovoljni svojim ekonomskim statusom", kazao je jedan od sagovornika “Vijesti”.

On kaže da problem nije vidljiv golim okom, ali da je evidentan i da se svakodnevno produbljuje. Prema njegovim riječima, od 10-ak hiljada glasova koliko je DPS dobijao na posljednjim izborima, 35 do 40 odsto su glasovi pripadnika muslimansko-bošnjačke nacionalnosti.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: