Dio članova nikšićkog SNP-a Golubovića predali šefu

Inicijativa je predata centrali partije u Podgorici jer to nijesu mogli da urade u kancelariji Odbora SNP-a u Nikšiću, koja je bila zaključana posljednja dva dana
2 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2012. 08:10h

Dio članova nikšićkog Odbora SNP-a predao je juče, u centralu te partije u Podgorici, inicijativu za održavanje sjednice Opštinskog odbora na kojoj bi se raspravljalo o smjeni njegovog predsjednika, poslanika Svetozara Golubovića, saznaju “Vijesti” u toj partiji.

Oni su, kako su kazali izvori “Vijesti”, bili primorani da to urade jer inicijativu nijesu mogli da predaju u kancelariju Odbora u Nikšiću, koja je zaključana posljednja dva dana.

Dio članova nikšićkog Odbora posljednjih sedmica prikupljao je peticiju za smjenu Golubovića jer su nezadovoljni kako on vodi partiju u tom gradu, kao i njegovim odnosom prema članovima partije.

Član nikšićkog SNP-a Miodrag Miško Jovanović, koji je juče boravio u centrali u Podgorici, kazao je “Vijestima” da je tačno da postoji “neka inicijativa” nikšićkog Odbora, ali da ne želi za medije da govori o tome jer treba da prođe partijske organe.

Prema informacijama “Vijesti” iz nikšićkog Odbora, inicijativu za smjenu Golubovića potpisalo je 95 od oko 230 članova.

Prema Statutu SNP-a, trećina članova Odbora ima pravo za zatraži održavanje sjednice, pri čemu je predsjednik Odbora dužan da je zakaže u roku od sedam dana.

U slučaju da Golubović to ne uradi, prema Statutu najjače opozicione partije, onda bi lider SNP-a Srđan Milić imao obavezu da zakaže sjednici opštinskog Odbora i da imenuje člana koji će voditi sjednicu.

Krajnja solucija Nikšićanima koji su nezadovoljni Golubovićem je, prema Statutu SNP-a, da sami održe sjednicu. Golubović juče nije odgovarao na telefonske pozive.

Galerija

Bonus video: