Ranka Čarapić godišnje zaradi 27.000 eura

Njen suprug Budimir Čarapić stoprocentni je vlasnik firme Comexport, vlasnik je zemljišta i kuće u Ublima, kao i stana u porodičnoj kući u Podgorici
68 pregleda 0 komentar(a)
Ranka Čarapić, Foto: Savo Prelević
Ranka Čarapić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.05.2012. 14:18h

Vrhovna državna tužiteljka Ranka Čarapić mjesečno je zarađivala 1.733 eura, dok je “od prekovremenog rada subotom” za cijelu godinu primila dodatnih 1.553 eura, objavljeno je na sajtu Komisije za sprečavanje sukoba interesa. Za predsjedavanje Tužilačkim savjetom Čarapić ima dodatnu platu u iznosu od 483 eura.

Njen suprug Budimir Čarapić stoprocentni je vlasnik firme Comexport, vlasnik je zemljišta i kuće u Ublima, kao i stana u porodičnoj kući u Podgorici površine 106 kvadrata. On u Atlas, odnosno Montenegrobanci posjeduje ukupno 24.848 eura gotovog novca.

Direktor Agencije za promociju stranih ulaganja Petar Ivanović, koji je na toj funkciji mjesečno primao 500 eura, na račun istraživačkog rada, članstva u Bordu direktora UTIP Crna Gora, dividente i rentiranja zaradio je prošle godine skoro 12.000 eura.

Poslanik DPS-a Zoran Jelić, koji je do kraja februara ove godine obavljao i funkciju direktora Zavoda za zapošljavanje, na toj poziciji u prethodnoj godini mjesečno je zarađivao oko 1.100 eura

U njegovom kartonu je navedeno da Ivanović ima i ušteđevinu od 20.000 eura, dok je od vinogradarstva prihodovao 1.000 eura. Vlasnik je stana u Kotoru od 56 kvadrata, porodične kuće i dijela imanja u Doljanima.

Njegova supruga Olivija Ivanović radi u Komisiji za hartije od vrijednosti, gdje je mjesečno primala 610 eura, a vlasnica je potkrovlja na Cetinju od 50 kvadrata i zemljišta u Radanovićima površine 5.100 kvadra.

Dragan Lajović zaradio 32.800 eura

Predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda Dragan Lajović zaradio je u prošloj godini ukupno oko 32.800 eura, dok je na Ekonomskom fakultetu ostvario dodatni mjesečni prihod u iznosu od 833 eura.

U Savjetu za privatizaciju prihodovao je između 300 i 550 eura, Ekonomsko-socijalnom savjetu 200 eura, a od nastave na Univerzitetu, zavisno od broja časova, od 277 do 1640 eura. Vlasnik je stana koji je kupljen na kredit, površine 72 kvadrata, stana u Petrovcu od 40 kvadrata, zemljišta i porodične stambeno-poslovne kuće u Podgorici od 156 kvadrata.

Direktor Fonda PIO Dušan Perović u prošloj godini primao je tri prosječne zarade u Crnoj Gori, odnosno nešto manje od 1.500 eura

Poslanik DPS-a Zoran Jelić, koji je do kraja februara ove godine obavljao i funkciju direktora Zavoda za zapošljavanje, na toj poziciji u prethodnoj godini mjesečno je zarađivao oko 1.100 eura.

U njegovom imovinskom kartonu nije navedeno koliko je primio na ime “skupštinskog paušala”. Kao predsjednik Borda direktora Ulcinjske rivijere, primao je mjesečnu naknadu od 210 eura. Jelić je, učešćem u Odboru za reviziju Prve banke, mjesečno prihodovao dodatnih 800 eura.

Njegova supruga Jelica Jelić, koja je sada direktorica ZZZCG, mjesečno je prošle godine primala oko 670 eura, dok je na ime članstva u Bordu direktora Plantaža, do juna 2011. primala po 650 eura.

Kao članica Upravnog odbora Centra za rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci, imala je dodatnih 90 eura. U njenom kartonu piše da je vlasnica dva stana u Podgorici od 86 i 72 kvadrata.

Četiri posla Dušana Perovića

Direktor Fonda PIO Dušan Perović u prošloj godini primao je tri prosječne zarade u Crnoj Gori, odnosno nešto manje od 1.500 eura, dok je na ime članstva u Odboru direktora Željezničke infrastrukture zaradio dodatnu prosječnu zaradu u Crnoj Gori, odnosno oko 490 eura.

Stamatovićeva supruga Vesna, zaposlena je u kompaniji FIN invest, gdje je mjesečno zarađivala 750 eura

Kao odbornik u Skupštini Glavnog grada mjesešno je primao dodatnih 110, a u Savjetu za privatizaciju 383 eura mjesečno. Generalni konzul Crne Gore u Njemačkoj Željko Stamatović ukupno je prošle godine zaradio, od funkcije koju obavlja u Frankfurtu, nešto više od 50.000 eura, dok je na ime mjesečne zarade u Ministarstvu vanjskih poslova, prije nego je otišao u Frankfurt, imao 530 eura.

Stamatovićeva supruga Vesna, zaposlena je u kompaniji FIN invest, gdje je mjesečno zarađivala 750 eura. Generalni konzul nije prijavio što posjeduje od pokretne i nepokretne imovine.

Bonus video: